Mari Grydeland slutter som redaktør i Stella. Foto: Stella
Mari Grydeland slutter som redaktør i Stella. Foto: Stella

Redaktører og journalister sier opp

Redaktør Mari Grydeland og journalist Guro Danielsen forlater Stella. 

Publisert Sist oppdatert

I tillegg er det kjent at sjefredaktør Grete Sivertsen i Bo Bedre trekker seg, noe Dagbladet meldte i september.  

Det ble innkalt til nytt allmøte om omorganiseringen og nedbemanningen i Bonnier media tirsdag klokka 12. Der informerte ledelsen de ansatte om situasjonen. Samtidig ble den varslede nedbemanningsprosessen i Bonnier iverksatt.

Ifølge interne kilder ligger det an til et økt samarbeid med danske Bonnier-blader. Det vil innebære at mer av produksjonen legges til de danske redaksjonene. Dette skal blant annet gjelder Costume og Bo Bedre.

Les også: Ligger an til oppsigelser i Bonnier Media

BONNIER MEDIA

• Svenskeide Bonnier er Nordens største medieselskap og har kontorer i 17 land globalt. Her i landet gir Bonnier ut bladene Bo Bedre, Boligpluss, Costume, Tara og Stella.
• Ifølge Bonnier Medias hjemmesider har mediehuset omtrent 110 ansatte i Norge. Det er om lag 35 årsverk på redaksjonelt område, når man regner med digitale medarbeidere.

Alle ansatte ble informert om nedbemanningsplanene på det forrige allmøtet 2. september. Nedbemanningen rammer først og fremst redaksjonelt område, pluss ett årsverk i annonseavdelingen. Den skal skje blant i alt 33 redaksjonelle medarbeidere, som inkluderer journalister, grafikere og redaksjonssjefer.

Vært med fra starten

Mari Grydeland bekrefter overfor Journalisten.no at hun har sagt opp som redaktør i livsstilsmagasinet Stella, en stilling hun har hatt siden november i fjor. Grydeland var tidligere redaksjonssjef og har vært med siden Stella ble lansert i begynnelsen av 2011. 

– Det er et naturlig tidspunkt for meg å slutte på nå. Både på grunn av situasjonen med omstilling og fordi det kan være bra å slippe til andre etter fem år i en slik redaksjon. Nå forlater jeg Bonnier og er klar for nye oppgaver.

Grydeland vet ikke hvem som skal overta som redaktør for Stella, og er innstilt på å stå i stillingen til en erstatter er funnet.

Hun har tidligere jobbet for blant annet NRK, Dagbladet, Elle og DN Magasinet. Grydeland er glad for at konsernet har bestemt seg for å satse videre på magasinet, som kommer ut seks ganger i året.

Redaksjonen består av Gydeland, journalist Guro Danielsen og en AD, samt skjønnhetsansvarlig Silvany Bricen og moteansvarlig Marthe Eggum Jakobsen som er ansatt i nettavdelingen til Bonnier Media. Også Danielsen har sagt opp, bekrefter Grydeland.

– Men det er kjempeflinke folk igjen i Bonnier, så jeg er trygg på at Stella er i gode hender, sier hun.

Les Journalistens dekning av Bonnier Media her

Frykter oppsigelser

Redaksjonklubbens leder Siri Høstmælingen var ikke tilgjengelig for kommentar tirsdag. Ifølge klubben er det fare for at sju til ti årsverk, eller inntil 14 av klubbens 23 medlemmer, kan bli berørt. Høstmælingen frykter oppsigelser.

– Vi er veldig skuffet over å se at ledelsen har tenkt å gjennomføre nedbemanningen med svært liten grad av frivillighet, sa hun til Journalisten.no 9. september.

Klubben har vært i drøftelser med ledelsen om eventuelle sluttilbud.

– Nedbemanningen er et resultat av sterkt fallende inntekter fra salg av magasiner og annonser. Begge inntektskildene er under sterkt press. Det vi gjør er en tilspasning av organisasjonen for å skape en robust og bærekraftig produksjon, uttalte forlagsdirektør Gry Bjørhovde til Journalisten i september. Heller ikke Bjørhovde har vært tilgjengelig tirsdag.

Forbereder sluttavtaler

Toppledelsen i Bonnier Media består av sju personer, blant dem Bjørhovde. Hun uttalte til Journalisten.no i september at ledelsen er innstilt på å tilby sluttvederlag som et ledd i en sluttavtale for å unngå oppsigelser. Hun så for seg en avtale som ville ta hensyn til alder og ansiennitet, og ledelsen var også åpne for å diskutere karriereveiledning med medarbeiderne.

Ifølge Bjørhovde vil ikke nedbemanningen skape et betydelig større behov for redaksjonelt stoff fra eksterne kilder. Det er derfor ikke aktuelt for Bonnier å etablere en liknende modell som Egmont Publishing har valgt.

Les også: Gikk fra 4 til 0 reportere