Matilde Kimer kan igjen jobbe fritt i Ukraina.
Matilde Kimer kan igjen jobbe fritt i Ukraina.

Pressefrihet i Ukraina

Ukraina snur: Dansk journalist får likevel akkreditering

DR-journalist Matilde Kimer får tilbake sin presseakkreditering.

Publisert Sist oppdatert

DRs utenrikskorrespondent Matilde Kimer får tilbake sin presseakkreditering. Dermed kan hun igjen dekke krigen i Ukraina fra Ukraina, melder DR.

– Matilde Kimers akkreditering for å jobbe som journalist i Ukraina er aktiv igjen, og hun kan derfor jobbe fritt i Ukraina, akkurat som hun kunne frem til 22. august, sier Niels Kvale, utenrikssjef i DR Nyheder.

DR har ikke fått noen begrunnelse for hvorfor ukrainske sikkerhetsmyndigheter har endret syn.

Tidlig i prosessen tok Kimer selv kontakt med ukrainske myndigheter, og DR har blant annet vært i dialog med den ukrainske ambassaden i Danmark og hatt tett kontakt med det danske utenriksdepartementet, skriver DR.

Utenriksminister Lars Løkke Rasmusen sier til DR at det er positivt at Ukraina nå har snudd. Han forteller også at han har tatt saken opp med sin ukrainske kollega Dmytro Kuleba.

Det er ikke kun i Ukraina Kimer har møtt motbør. I august ble hun stanset i passkontrollen da hun ankom Vnukovo-flyplassen i Moskva. Der fikk hun overlevert et dokument der det står at hun av «sikkerhets- og forsvarsmessige hensyn» først vil slippe inn i landet igjen i 2032.

Powered by Labrador CMS