Fotojournalist Jevhen Maloletka på flukt fra en brann i en hveteåker etter et russisk angrep ved den ukrainsk-russiske grensen i Kharkiv. Bildet er tatt av fotojournalist Mstyslav Tsjernov. Begge har vunnet Free Media Awards og kommer til Oslo.

Ukrainske journalister mottar mediepris i Norge

Kommer til Oslo mandag for å motta årets Free Media Awards fra Fritt Ord og Zeit-Stiftung.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Fem ukrainske journalister og fotografer kommer til Oslo mandag for å motta årets Free Media Awards fra Fritt Ord og Zeit-Stiftung.

De fem er Mstyslav Tsjernov, Jevhen Maloletka, Natalija Gumenjuk, Katerina Sergatskova og Andrij Dubtsjak. I tillegg representeres Vladijslav Jesypenko av sin familie, ettersom han er fast på Krim, skriver Fritt Ord i en pressemelding.

Tsjernov og Maloletka får prisen for sine reportasjer fra beleiringen og bombingen av Mariupol i våres. Gumenjuk har rapportert fra Kharkiv, Butsja og Mykolajiv, Sergatskova har drevet med undersøkende reportasjer, mens Dubtsjak har levert bilder fra frontlinjen i Donbas.

– Det journalistiske arbeidet utført under ekstreme omstendigheter er av eksepsjonell kvalitet, skrev juryen da prisene ble annonsert i august.

I tillegg gir juryen spesiell anerkjennelse til alle «fiksere» – ukrainere, mange av dem selv journalister, som bistår utenlandske korrespondenter i å dekke krigen.

Powered by Labrador CMS