Faksimile: Se&Hør
Faksimile: Se&Hør

– Et overtramp av privatlivets fred og svært uheldig bruk av overskrift og layout

Kronprinsparet reagerer på Se og Hør-oppslag om Marius Borg Høiby og Juliane Snekkestad. – Av offentlig interesse, svarer redaktøren. 

Se&Hør hadde forrige uke forsideoppslag med tittelen «Mette-Marits sønn forelsket igjen: Kjæreste med Playboy-modell», som Kronprinsparet reagerer på. 

På Se og Hørs nettsider ligger saken «Marius har fått ny kjæreste».

Kronprinsparet synes fremstillingen av Juliane Snekkestad i saken er beklagelig, skriver Kongehuset på sine nettsider. 

Marius Borg Høiby har ved flere anledninger gitt uttrykk for at han ikke ønsker medias oppmerksomhet omkring sitt privatliv noe han er takknemlig for at norsk presse stort sett har respektert, skriver de. 

– Vi anser dette for å være et overtramp av privatlivets fred og svært uheldig bruk av overskrift og layout på bladets forside. Vi kjenner Juliane som både hardtarbeidende og dyktig. Hun burde ha sluppet å komme på forsiden av Se og Hør på denne måten.

Oppslaget i papirutgaven. Faksimile: Se og Hør
Oppslaget i papirutgaven. Faksimile: Se og Hør

Sjefredaktør i Se og Hør, Ulf André Andersen, mener saken har offentlig interesse.

– Kjærlighetsforholdet mellom Høiby og Snekkestad har utviklet seg over en lengre periode, og paret har nå i flere måneder vært samboere i London. Hun har feriert sammen med kronprinsfamilien på deres private hytte – og vært gjest på Skaugum, skriver Andersen i en begrunnelse for hvorfor de valgte å publisere saken.

– Juliane Snekkestad er en profilert modell for amerikanske Playboy. Se og Hør har laget en positiv sak om et nytt kjærestepar og har aldri antydet at Snekkestad ikke er hardtarbeidende.

Assisterende kommunikasjonssjef ved det kongelige hoff, Sven Gjeruldsen, ønsker ikke å kommentere Se og Hørs svar. 

– Marius ønsker å ha sitt privatliv i fred, og ønsker ikke å være en offentlig person. Det har norsk presse stort sett akseptert. Ut over dette og kronprinsparets melding, har vi ikke mer å si om saken, sier Gjeruldsen. 

Powered by Labrador CMS