Utdanning er årets fagblad

– Vi har sett at dere ønsker å være viktige, at dere publiserer viktige nyheter på nett, hele uka, sier juryen.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over fem år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Redaktør Knut Hovland mottok prisen av juryleder Kjersti Løken Stavrum, helt til slutt i utdelingen av Fagpresseprisene 2017 på Månefisken i Oslo torsdag kveld. 

Juryen har sett på det redaksjonelle innholdet og hvordan det er presentert. De har merket seg om redaksjonen er «frempå og fremoverlent» – det vil si om innovasjon og utvikling er høyt på agendaen. Evnen til å sette dagsorden er viktig, samt salg og inntekter.

Var Skup-nominert: Søk hjalp Sonja Holterman med å få tilgang til informasjon om overgrepsdommer

I begrunnelsen heter det at poenget med fagpressen er jo ikke bare å bringe journalistikk til sine egne og til alle som er godt informert. Vårt samfunn, som trenger mer journalistikk enn det vi har i dag, vil ha godt av at fagpressen gjør seg gjeldende ut over sine egne rekker. Det mener juryen Utdanning gjør.

«Vi har sett at dere ønsker å være viktige, at dere publiserer viktige nyheter på nett, hele uka. Vi ser at dere tiltrekker dere dyktige, ambisiøse journalister som ønsker å bidra til å gjøre målgruppen litt klokere. Det er viktig, for det dere skriver om angår så mange, også de sårbare små – som er så avhengig av at voksne rundt dem er kloke, og ønsker å sikre dem en god fremtid» heter det. 

I fjor: Sykepleien vant Fagpresseprisen

I fjor: «Jakten på X-klassen» vant årets journalistpris i Fagpressen

Utdanning har tidligere vunnet graveprisen. I fjor tok redaksjonen journalistprisen.

Juryen har i tillegg til Stavrum bestått av Morten Løberg (foto), Nina Thorvaldsen (markedsarbeid), Siri Gedde-Dahl (gravejournalistikk), Reidun Kjelling Nybø (journalistikk og redaksjonell ledelse), Sjur Frimand-Anda (journalistikk) og Tormod Haugstad (journalistikk).

Powered by Labrador CMS