300 nye journaliststudenter

Drøyt 300 starter i disse dager på bachelorstudier i journalistikk. Som vanlig har nåløyet vært trangest i Oslo.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

I år har til sammen 2599 personer fått tilbud om studieplass i et eller annet mediefag. Blant dem er drøyt 300 studenter ved diverse læresteder som skal ta bachelor i journalistikk. Interessen for journaliststudier virker fortsatt stabil. Riktignok har poenggrensene på de ulike høyskoler og universiteter jevnt over sunket litt. Men det er snakk om bare små endringer.

På lista fra Samordna opptak over poenggrensene for alle typer studier troner medisinstudiet i Oslo aller øverst med 75,3 poeng. Da er suppleringsopptaket i juli tatt med. På 27. plass, etter arkitektur og industriell design, finner man journalistikkstudiet ved Høgskolen i Oslo (HiO) med 62,7 poeng. Det var 611 søkere med Oslo som førstevalg til ca. 70 plasser. I fjor måtte søkerne ha 64,1 poeng for å komme inn.

Nåløyet til fotojournalistikk samme sted var i år på 61,2 poeng, mot hele 73,5 i fjor.

– Fotojournalistikk har for første gang årlig opptak, og dette har medført at poenggrensene har gått ned, forklarer Oddvar Kværnhaug ved opptakskontoret.

Kravet for det nå årlige kullet på 12 fotojournaliststudenter er heller ikke direkte sammenlignbart med andre studier fordi studentene får tilleggspoeng gjennom en opptaksprøve.

Powered by Labrador CMS