Lettere opptak til mastergrad i journalistikk

Journalistisk erfaring skal heretter telle med som opptakskriterium for masterstudium i journalistikk.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Universitetet i Oslo har nå godkjent et opplegg med såkalt «erfaringsbasert mastergrad» ved UiO og Høgskolen i Oslo, som retter seg mot søkere med annen faglig bakgrunn enn mediefag, men som har journalistisk erfaring.

Minimum to år som journalist

Mens man tidligere måtte ha en cand.mag. med mediefag eller en bachelor i mediefag for å søke opptak på hovedfag eller master i journalistikk, stilles det ved «erfaringsbasert mastergrad» ikke lenger krav til fagkombinasjon så lenge man kan dokumentere minimum to år heltidsarbeid som journalist. Jobberfaringen må være slik at minst seks måneder er sammenhengende journalistisk virksomhet for å sikre at søkerne reelt sett har jobbet som journalist.

Jevn søkning

Professor Sigurd Allern ved UiO sier at han håper det kan gjøre det enklere for folk med litt ulik utdannelsesbakgrunn, men uten formell journalistutdanning å søke seg til masterstudier når de har vært aktive i yrket.

– Fram til nå har vi hatt 25 studenter som har tatt hovedfag/mastergrad i journalistikk, og det er jevn søkning til studiet. Veldig mange av søkerne har medieerfaring, trolig over femti prosent. Det er fortsatt kamp om plassene på masterstudiet, og man må opp på karaktergrunnlag C eller bedre for å kunne regne med å få en plass, opplyser Allern.

Powered by Labrador CMS