Visedirektør Cilla Benkö i Sveriges Radio mener pressefriheten er viktig. Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio
Visedirektør Cilla Benkö i Sveriges Radio mener pressefriheten er viktig. Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio

Sveriges Radio-korrespondent Cecilia Uddén utvist fra Syria

– Vi trenger journalister som er tilstede og rapporterer fra store konflikter, sier visedirektør Cilla Benkö i Sveriges Radio.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over fem år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Cecilia Uddén har de siste dagene rapportert fra krigen i Syria, både i Damaskus og Aleppo men måtte torsdag forlate landet. Hun er nå i Libanon.

Syriske myndigheter anklager henne for å ha spredt usanne opplysninger, ifølge en pressemelding fra Sveriges Radio. Sjefene hennes i den svenske rikskringkastingen tilbakeviser anklagene og sier de vil søke om en ny tillatelse for å komme inn i Syria og dekke krigen derfra. 

– Pressefriheten er viktig for at vi skal ha velfungerende demokratier i verden. Vi trenger journalister som er tilstede og rapporterer fra store konflikter. Cecilia Uddén har gitt konflikten både et ansikt og en mulighet til å høres, sier visedirektør Cilla Benkö i Sveriges Radio.

Les også: VG fikk ikke Syria-visum – lagde Aleppo-prosjekt med kilder fra sosiale medier

Journalisten har tidligere vært i kontakt med norske utenrikskorrepondenter som forteller om arbeidsforholdene i Syria.

Vanlig praksis er at journalister som reiser til den regimekontrollerte delen av landet får utdelt en tolk som fungerer som ledsager. Denne personen tar deg med til informasjonsministeriet i Damaskus, som er ansvarlig for journalister. Her er du i samtaler om hva du ønsker å gjøre i Syria, og du får godkjenning for å reise rundt i de regimekontrollerte områdene. Ledsageren følger journalistene mens de oppholder seg i landet.

 

Powered by Labrador CMS