Ida Titlestad Dahlback, Veronica Westhrin og Jan Espen Kruse nye korrespondenter for NRK

Fyller stillingene i Nairobi, Washington og Moskva.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over seks år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

– Vi er fornøyd med en fin balanse mellom erfaring og nytt blod, sier NRKs utenrikssjef Knut Magnus Berge i en pressemelding fra allmennkringkasteren.

Når de tre tiltrer over sommeren vil NRK for første gang ha flere kvinnelige enn mannlige korrespondenter.

Ida Titlestad Dahlback erstatter Christine Præsttun og Sverre Tom Radøy som har delt Afrika-kontoret i Nairobi mellom seg. Dahlback har arbeidet i NRKs nyhetsavdeling i ti år, men har de siste to årene hatt permisjon for å studere internasjonal relasjoner i Cape Town i Sør-Afrika.

– Jeg gleder meg veldig til å fortelle historier fra det afrikanske kontinentet som jeg har lært meg å kjenne enda bedre i løpet de siste to årene, sier hun i meldingen.

Jan Espen Kruse som har jobbet i NRK siden 1983 erstatter Morten Jentoft i Moskva. Kruse var korrespondent i Moskva fra 1991 til 1996 og i Washington fra 2003 til 2007.

– Det er noe helt spesielt med Russland. Landet, kulturen og politikken er annerledes og utfordrende å forstå, sier han.

Veronica Westhrin som har jobbet i NRK siden 2006 overtar for Tove Bjørgaas i Washington. Westhrin begynte ved NRKs Telemarkskontor, før hun gikk over til politisk avdeling i Oslo før hun for to år siden vendte tilbake til Telemark.

– Jeg ser på det som en veldig tillitserklæring. USA er inne i veldig spennende periode og jeg gleder meg til å rapportere om det, sier hun om sin nye stilling.

Powered by Labrador CMS