Anders Anundsen nekter å gi kommentarer eller opplysninger til Tønsbergs Blad. Foto: Børge Sandnes/FrP Media
Anders Anundsen nekter å gi kommentarer eller opplysninger til Tønsbergs Blad. Foto: Børge Sandnes/FrP Media

Frp-er boikotter Tønsbergs Blad

Mener avisen driver bevisst kampanje mot Fremskrittspartiet.

Onsdag kveld koker det over for Fremskrittspartiets Anders Anundsen. I et langt innlegg på sin Facebook-side skriver han om sin forbannelse over at Tønsbergs Blad etter hans mening driver bevisst kampanjejournalistikk mot Fremskrittspartiet og deres folkevalgte og tillitsvalgte.

– Det har de drevet med i årevis og det toppet seg valgdagen. Da demonstrerte de på nytt sin inkompetanse ved bevisst å late som om kampen om sistemandatet i Vestfold egentlig sto mellom Høyre og Arbeiderpartiet, mens alle fakta pekte i retning av at det sto mellom Ap og Frp og kanskje Høyre, selv om det var mye lenger til Høyres tredjemandat enn til FrPs andre. Valgresultate bekrefter det jeg hele tiden har hevdet, skriver Anundsen som selv er fra Larvik og ifølge ham selv derfor ikke har vært interessant nok for avisen.

Anundsen skriver videre at avisen trolig kostet partiet hans mange stemmer i Tønsberg og på Nøtterøy fordi de endte med å stemme taktisk, noe han mener bakgrunnstallene fra de to kommunene bekrefter.

Rydder i vennelisten

Videre hevder han at TB på valgdagen klarte å fjerne en helsides annonse fra avisen. Denne annonsen mener Anundsen ville gi velgerne et riktigere bilde enn det TB ga.

– I valgkampen har TB bevisst holdt Frp unna spaltene. Avtaler er brutt og til og med på fellesarrangement med Bondelaget, klarte TB å utelukke Frp -som var best representert – fra fellesbildet, skriver han videre.

– Det er kanskje litt i grenseland, noen vil sikkert mene det er smålig og useriøst og jeg understreker at jeg aldri i mitt liv gjort noe lignende, men jeg tillater meg å oppfordre alle som kan klare seg uten Tønsbergs Blad å avslutte sine abonnement og fjerne journalistene i TB fra vennelisten på Facebook.

– Jeg har allerede gjort det.

Forsøkte å forklare

Innlegget til Anundsen får 120 likes. Og debatten fortsetter i tråden under hvor Anundsen får støtte, og tilsvar fra Tønsbergs Blads redaksjonssjef nyhet, Erik Wold Aunemo.

– Mine kolleger Kristin Monstad Lund og Lars Døvle Larssen har begge tilbakevist påstandene du legger fram her i tidligere innlegg på din FB-vegg. Vi har ikke regnet feil ifbm vår kommentar basert på vår meningsmåling, og annonsen du sikter til hadde sin årsak i en feil ved Amedias salgskontor i Oslo. Dette var altså utenfor TBs kontroll, og helt umulig for oss å oppdage. På ditt forrige innlegg fikk du både beklagelse og forklaring på det fra konsernets salgssjef i Oslo. Det er selvsagt også feil å påstå at vi har en kampanje mot Frp. I TB er derimot alle meninger velkomne, selvsagt også kritikk av TB. Jeg foreslår at vi løfter denne debatten ut fra Facebook, og til et større publikum. Jeg inviterer deg derfor herved til å skrive et innlegg om dette temaet til våre debattsider, bruk gjerne innlegget du har skrevet over her. Hvis du ønsker å snakke med oss likevel, kan jeg også få en journalist til å ringe deg i morgen.

Dette svarer Anundsen på slik.

– Du tar feil. Det er riktig at de har forsøkt å tilbakevise, men har overhodet ikke lykkes med det. Å bruke 2,5 uker gamle tall for å fortelle om hvor det politiske bildet er valgdagen er direkte useriøst og har ingenting med journalistikk å gjøre. det burde du og TB forstå. Les det jeg skriver opp mot deres “forklaring” så ser du det tydelig. De to konkrete sakene er for øvrig bare dråpen som får det velkjente begeret til å flyte over. Som jeg skrev over har jeg sluttet å forholde meg til TB, så noe skriv fra meg til den avisen er naturligvis utelukket. Så takker jeg for at du gjorde meg oppmerksom på at det var én til fra TB som jeg ikke hadde slettet fra vennelista. Er det flere si gjerne fra så jeg kan få gjort det fort:-)

Litt tidligere i tråden gjør Frp-profilen det samtidig klart at han ikke gir kommentarer eller informasjon til Tønsbergs Blad fra og med valgdagen.

Gått i læra

I en kommentarartikkel skriver Tønsbergs Blads andre redaksjonssjef på nyheter, Kristin Monstad Lund at Anundsen tar feil på flere områder. Og at det er en lang tradisjon i Frp å fremstille seg som medieoffer.

– Og Anundsen har åpenbart gått god skole hos mediemesteren Carl I. Hagen. Det er ikke vanskelig å kjenne igjen sjargongen i de mange innleggene vi har pådratt oss på Anundsens Facebook-vegg, skriver Lund i kommentaren.

Monstad går gjennom Anundsens påstander én for én. Om sistemandatet skriver hun at kommentaren til Lars Døvle Larsen er basert på tall fra analysebyrået Sentio. Deres tall viste at Høyre sto nærmere det sjette distriktsmandatet enn Frp, mens andre analyser viste Frp sto nærmere.

– TB skrev for øvrig også at Frp var med i kampen. At målingen ikke ble identisk med valgresultatet, er en annen sak. Vi har ingen grunn til å betvile metodikken i Sentio, og dette er selvsagt ikke del av en kampanje mot Frp.

Sentraltabbe

Til påstanden om at avisen hadde fjernet en annonse viser også Monstad Lund til annonsekontoret i Oslo, hvor en feil oppsto. Annonsen til Frp ble stående på trykk på lørdag og ikke mandag som var bestilt.

– Gjentatte ganger har vi forsøkt å forklare og beklage dette uten hell. Dette har også konsernets salgssjef gjort, og han er i dialog med Anundsens partiapparat om kompensasjon, men Anundsen har bare bestemt seg for at annonsen ble  fjernet av Tønsbergs Blad i et forsøk på å ødelegge for Frp. At den samme annonsen sto på trykk på tb.no på selve valgdagen, hindret heller ikke  Anundsen å nøre opp om konspirasjonen.

At Frp bevisst er holdt utenfor spaltene undervalgkampen avfeier redaksjonssjefen. Hun viser snarere til at det kan dokumenteres at Frp er kommet med i spaltene.

– Men i likhet med en rekke andre partier, for eksempel Venstre og SV, er ikke Frp fornøyd med TBs valgkampdekning. Vi tør minne om at Anundsen selv i siste liten avlyste å komme på en stor skjenkedebatt. Det var et fellesarrangement mellom TB og NRK, som ble direkteoverført på våre nettsider, og som således ville gitt Anundsen mye spalteplass og oppmerksomhet i hjemfylket, men han hadde fått et mer spennende tilbud i Oslo.

Tankekors

At avisen i en årrekke skal ha hatt en kampanje rettet mot partiet, avvises også. Redaksjonssjefen skriver at Tbs journalistikk skal være kritisk og se makten i kortene. Og siden Frp har hatt mye politisk makt i avisens dekningsområde, er det også naturlig at de utsettes for kritisk journalistikk.

Det blåser som kjent på toppene, og det har stormet langt verre enn dette mellom pressen og politikere – uten at det har ført til boikott av et mediehus. Det er derfor et tankekors at en politiker, som selv fremhever at han har ledet Stortingets viktigste komité, og som nå kan bli minister, velger en slik linje.

Journalisten har gjennom torsdag forsøkt å få Anundsen i tale, men har ikke lyktes med dette. Ifølge Frps pressekontakter har Anundsen dratt på fjellet og er utenfor telefondekning.

Powered by Labrador CMS