Styreleder Håkon Jahr i Vårt Lands eierselskap Mentor Medier (til venstre) og konsernsjef Per Magne Tveiten i Mentor Medier. Foto: Glenn Slydal Johansen
Styreleder Håkon Jahr i Vårt Lands eierselskap Mentor Medier (til venstre) og konsernsjef Per Magne Tveiten i Mentor Medier. Foto: Glenn Slydal Johansen

Vårt Land skal kutte 10 millioner kroner

Må nedbemanne for å oppfylle kuttkravet og innfører samtidig nettbetaling.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over sju år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Det skriver Vårt Land på deres egen nettutgave.

Styret i Vårt Land krever ifølge avisen at kostnadsnivået reduseres med 5 millioner kroner i år og ytterligere 5 millioner i 2017. Avisen har et budsjett på rundt 135 millioner kroner og mottar 42 millioner kroner årlig i pressestøtte.

– Vi vil gå i gang med arbeidet så fort som mulig, og de samlede innsparingene skal være på plass innen årsskiftet. Dette er ingen krisesituasjon, sier konsernsjef Per Magne Tveiten i  Mentor Medier, styreleder i Vårt Land og konstituert administrerende direktør i Vårt Land til egen avis.

Svekkede annonseinntekter

Til Journalisten sier Tveiten at kuttene skyldes to ting. Inntekter under press og behov for ny digital kompetanse i organisasjonen.

Når det gjelder inntekter er det først og fremst annonseinntektene som er svekket gjennom fjoråret.

Tveiten sier at de ikke har begynt å drøfte hvordan nedbemanningen skal skje ennå.

– Vi skal legge fram en plan, men vi har gitt oss god tid, sier Tveiten.

Må redusere oppgaver

Klubbleder Alf Gjøsund beskriver i en e-post til Journalisten nyheten som dramatiske signaler til den 33 personer store redaksjonsklubben.

«Vi var jo gjennom en tilsvarende kuttprosess i 2014, og det var relativt tøft. Vi merker også at vi er blitt færre. Det er klart vi skjelver i buksa når dette skjer nok en gang. Vi håper det ikke blir behov for oppsigelser, og har sagt til ledelsen at vi ikke lenger kan fjerne stillinger uten å redusere oppgavene. Vi håper ikke resultatet av det blir en dårligere avis,» skriver Gjøsund.

Han sier klubben ikke har fått beskjed om antallet stillinger som må bort. I prosessen de ansatte nå står foran håper han det legges vekt på løsninger som styrker produktet, og at det ikke bare er innsparinger.

Innfører digital brukerbetaling

Samtidig innfører avisen betaling på digitale tjenester.

I november ble det kjent at mangeårig sjefredaktør og administrerende direktør Helge Simonnes gir seg med begrunnelse om at han ikke vil ta fatt på en ny kuttrunde.

Helge Simonnes (60) går av med pensjon. Orker ikke lenger å kutte.

Saken oppdateres.

Powered by Labrador CMS