Uenighet i Mentor Medier om følgene av mistillit

Tidligere konsernsjef Helge Simonnes mener Mentor Medier kan bryte sammen om det blir stilt mistillit til styreleder. Krisemaksimering, mener styremedlem.

Publisert Sist oppdatert

Mandag klokken 15 er det duket for ekstraordinær­ ­generalforsamling i Mentor ­Medier, selskapet som eier avisen Vårt Land. Her skal eierne ta stilling til et mistillitsforslag mot styreleder Tomas Brunegård som følge av striden i Vårt Land.

– Det å si at konsernets eksistens er i spill i den aktuelle situasjonen blir skremselspropaganda. Det kan leses som et innlegg fra noen som har interesse i å sette situasjonen enda mer på spissen enn det er grunnlag for. Eller at man vil få motstemmer til å tie, sier styremedlem Jens Barland til Vårt Land.

Barland viser til et innlegg av Simonnes, tidligere sjefredaktør i avisen og tidligere konsernsjef i Mentor Medier, publisert i Dagens Næringsliv. Han mener Simonnes krisemaksimerer når han skriver at «faren er stor for at hele konsernet bryter sammen».

– På en generalforsamling kan det bare stemmes over forslag som er laget på forhånd. Ingen av de store aksjonærene har meldt noe sånn som Simonnes skisserer. Det blir bare spekulasjoner, mener Barland.

Bakgrunnen er prosessen rundt oppsigelsen av sjefredaktør Åshild Mathisen.

Aksjonærgruppen bak mistillitserklæringen består av selskapene Stiftelsen Vårt Land Bladmisjon (eierandel på 5,58 prosent), Opplysningsvesenets fond (3,62 prosent), redaksjonsklubben i Vårt Land (2,2 prosent), Normisjon (1,99 prosent) og Diakonhjemmet (1,54 prosent).

Powered by Labrador CMS