Vårt Land gikk bra i 2015, men må kutte framover, sier styreleder Per Magne Tveiten.
Vårt Land gikk bra i 2015, men må kutte framover, sier styreleder Per Magne Tveiten.

Sluttpakketilbud til 43 i Vårt Land

Skal kutte kostnadene med ti millioner i løpet av to år.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over sju år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

På et allmøte onsdag ble de fast ansatte informert om sluttpakker som de kan søke på innen utløpet av mars. Tilbudene gjelder for 43 personer, skriver Vårt Lands nettavis.

Det er foreløpig ikke satt et tall på hvor mange ansatte som må slutte. Styret har lagt opp til en innsparing på fem millioner dette året og like mye neste år.

– Vårt Land har et godt økonomisk resultat for 2015, men vi ser at det blir nødvendig at redusere kostnadsnivået til våre inntekter fremover, sier styreleder og fungerende administrerende direktør i Vårt Land, Per Magne Tveiten.

I første omgang ser ikke bedriften for seg oppsigelser. Alle ansatte som tar sluttpakkene har sin siste arbeidsdag 30. april, men er ansatt og får lønn ut juli. Hvilke utbetalinger og garantier som gjelder etter dette, avhenger av den enkeltes ansiennitet og alder.

Lederen i redaksjonsklubben, Alf Gjøsund, sier at det har kommet ulike reaksjoner på sluttpakkene fra de ansatte.

– Først og fremst er vi preget av at vi - og hele mediebransjen - er i en situasjon der dette er nødvendig. Når det er så ille, er vi opptatt av at den nedbemanningen som skal skje, skjer frivillig. Derfor er vi veldig spent på om tilbudet er godt nok til at hele innsparingen blir dekket av de frivillige avgangene. Det er umulig å si akkurat nå.

Powered by Labrador CMS