TV 2s Geir Økland får trolig plass i NJs vedtektsutvalg.
TV 2s Geir Økland får trolig plass i NJs vedtektsutvalg.

Økland og Johansen innstilles til NJs vedtekts=utvalg

TV 2s Geir Økland (bildet) får trolig plass i utvalget som skal foreslå endringer i vedtektene i forkant av landsmøtet til Norsk Journalistlag (NJ) neste år.

Publisert Sist oppdatert
Finn Våga
Finn Våga

I april fortalte Journalisten at NJs arbeidsutvalg (AU) innstiller landsstyre- og AU-medlem Finn Våga til å lede utvalgetsarbeidet.

Den endelige oppnevningen skjer i landsstyret kommende uke.

Spilte inn navn

I april-møtet innstilte AU på at Våga får med seg Lars Løkkebø fra Telemarksavisa og kontrollkomitéen, Cathrine Loraas Møystad fra Østlendingen, Dag Idar Tryggestad fra Bergens Tidende og Kjersti Fikse Ness fra Adresseavisen.

NRKJ og TV 2s Klubb2 ble da bedt om å spille inn navn.

Men som Journalisten skrev i begynnelsen av mai hadde NRKJ og Klubb2 allerede spilt inn henholdsvis Rolf Johansen og Rolf Økland som sine kandidater. Sistnevnte er for øvrig mannen som på sist landsmøte foreslo Harald Klungtveit som motkandidat til Våga på landsstyreplass. Våga vant valget etter kampvoteringen og Klungtveit ble senere valgt som vara.

Utvider utvalget

I mai-møtet forrige uke tok NJs arbeidsutvalg innspillene til følge. Både Rolf Johansen og Geir Økland har nå fått plass i AUs innstilling til landsstyremøtet kommende tirsdag. Utvalget er også utvidet med Eirin Larsen fra NRKJ og Eva Therese Grøttum fra VG og landsstyret.

Dersom landsstyret slutter seg til forslaget blir sammensetningen dermed som følger:

• Finn Våga, leder (AU, Stavanger Aftenblad)
• Cathrine Loraas Møystad (Østlendingen og NJA)
• Lars Løkkebø (Telemarksavisa)
• Dag Idar Tryggestad (Bergens Tidende og Landsstyret)
• Kjersti Fikse Ness (Adresseavisen)
• Geir Økland (TV 2)
• Rolf Johansen (NRKJ)
• Eirin Larsen (NRKJ)
• Eva Therese Grøttum (VG og Landsstyret)

Mange oppgaver

Utvalgets mandat blir også vedtatt av landsstyret kommende uke. Våga har overfor Journalisten tidligere ikke ønsket å kommentere arbeidet før det begynner.

Men fra et AU-møte tidligere i vår heter det at utvalget «blant annet skal vurdere kontingentsystemet, antallet medlemmer i NJs organer, bestemmelsene om konsernlag og landsmøtets sammensetning.»

Powered by Labrador CMS