Martin Johnsrud Sundby under et verdenscupstevne i 2013. Foto: Frankie Fouganthin via Wikimedia Commons
Martin Johnsrud Sundby under et verdenscupstevne i 2013. Foto: Frankie Fouganthin via Wikimedia Commons

Martin Johnsrud Sundby og TV 2s Ernst Lersveen i forsoningsmøte

Lersveen oppleves som bøllete og respektløs.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over fem år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Mandag fortalte VG at Martin Johnsrud Sundby boikotter TV 2-reporter Ernst Lersveen. Skiløperen opplever reporteren som forutinntatt etter tidligere utspill om Sundbys bruk av astmamedisin.

VG har fulgte saken videre og i dag karakteriserer langrennssjef Vidar Løfshus Lersveen som respektløs. Løfshus mener det ikke alltid er heldig at en løper ikke vil la seg intervjue av en spesifikk reporter, men at det i dette tilfellet er fullt forståelig.

– I dekningen har Ernst vært forutinntatt og gitt uttrykk for et motiv der han vil vise at Martin er en juksemaker som har spekulert i medisinbruk, sier Løfshus til VG.

– Sånn jeg tenker, så er det forskjell på kritisk journalistikk og det å opptre respektløst. Det er flere løpere som opplever ham som bøllete.

MEDIEDEBATT: Lersveens grenseløse sportsjournalistikk

Begge parter skal ifølge VG nå ønske å få til et forsoningsmøte mellom skiløperen og reporteren. TV 2s sportsredaktør Vegard Jansen Hagen skriver i en e-post til VG at de ikke er en samarbeidspartner til Skiforbundet.

Redaktøren skriver at ingen av medarbeiderne som har jobbet med dopingsakene denne høsten har hatt en forutinntatt agenda utover å få alle svarene på bordet.

Powered by Labrador CMS