Vegard Jansen Hagen. Foto: Geir Olsen
Vegard Jansen Hagen. Foto: Geir Olsen

Sportsredaktøren i TV 2 blir sittende

Har sjefens tillit. 

Publisert Sist oppdatert

Tidligere torsdag meldte Dagens Næringsliv at ledelsen i TV 2 kalte inn til allmøte i Oslo og Bergen i kjølvannet av avsløringene om seksuell trakassering i mediehuset. 

DN avslørte denne uken at sportsredaktør Vegard Jansen Hagen lot en ansatt fortsette i jobben selv etter at det varslet om at han hadde begått seksuell trakassering overfor en kvinnelig kollega.

I møtet med de ansatte gjorde TV 2-sjef Olav T. Sandnes det klart at han har tillit til sportssjefen og at han ikke ville falle for fristelsen til en kortsiktig løsning med å kaste Hagen ut av TV 2. Han har fortsatt tillit til Hagen. 

Til dette skal Hagen, ifølge kilder Journalisten har vært i kontakt med, ha svart at en slik uttalelse vil være «Kiss of death» i sportsverden med henvisning til trenere alle venter vil få sparken. Utsagnet skal ha virket forløsende og skapte latter blant de ansatte.

Forsiktig med sladder

Nestleder i Klubb2, Stein Akre, sier til Journalisten at allmøtet var nødvendig, at det var et godt allmøte og at tiden var riktig.

– TV 2 er en bedrift hvor det snakkes mye og det går mange rykter. Det tror jeg kjennetegner alle mediehus og journalister. Det har vært veldig intenst etter Schaus twitter-meldinger i helgen, sier Akre. 

Nestleder i Klubb 2, Stein Akre,oppfordrer kolleger til å slutte med sladder.
Nestleder i Klubb 2, Stein Akre,
oppfordrer kolleger til å slutte med sladder. 

Han mener personlig at vi skal være forsiktig med å spre sladder.

– Det er en uting å gjøre. Spesielt dette som er annenhånds og tredjehåndsinformasjon, som mye av dette er. Vi har retningslinjer når vi publiserer. Vi har alle vokst opp med pekefinger fra foreldrene våre om ikke å baksnakke andre.

Han mener mange har følt ubehag den siste tiden, for ikke alle ansatte i TV 2 er hardbarkede journalister.

Samtidig har Akre, når han har forsøkt å minne kolleger på ikke å sladre, også blitt møtt med argumentasjonen at noen ganger trenger de å bli speilet og få en vurdering om hvorvidt man skal gå tilbake og oppfordre noen til å varsle.

– Jeg anerkjenner også det argumentet. Men ren sladder er drepende for miljøet. Min oppfordring er om lyst til å si noe, er å bruke de formelle kanalene som ledelsen har etablert. 

Også fra TV 2-sjef Sandnes var dette et budskap, altså ikke å fare med sladder. 

Kommunikasjonsdirektør Sarah Willand gjorde det klart at det skal være en spesielt lav terskel for å si i fra i TV 2 nå. Ikke bare om handlinger som er straffbare, men også for å få avdekket om det er en ukultur i mediehuset eller ei. Derfor en lav terskel viktig. 

Powered by Labrador CMS