Veronica Orderud. Arkivfoto Journalisten
Veronica Orderud. Arkivfoto Journalisten

Veronica Orderud ga mediene kose=intervjuer for å rette opp inntrykket etter trippel=drapssaken

– Jeg hadde en agenda i årene etterpå, sier Orderud i bacheloroppgave.

Publisert Sist oppdatert

Opplysningen kommer ifølge VG frem i bacheloroppgaven «Fra drapsdømt til kjendis» ved Høgskolen i Oslo og Akershus, skrevet av Elise Rønnevig Andersen. Hun har blant annet tatt for seg forskjellene i pressens framstilling av Orderud under rettssaken og ved løslatelse.

– Det er klart at jeg også har gitt rene koseintervjuer hvor jeg har hatt en agenda i å fremstille meg selv som et mer komplekst menneske. Jeg hadde jo en agenda i årene etterpå, å rette opp det inntrykket mediene har gitt av meg, sier Orderud i oppgaven.

I tiden etter drapene på Orderud gård i 1999, følte Veronica Orderud at hun ble beskrevet på en måte hun ikke kjente seg igjen i. Hun følte seg framstilt som en manipulativ heks og en demon, og hun har i ettertid hatt et sterkt behov for å rette opp inntrykket.

Veronica Orderud ble i 2002 dømt til 21 års fengsel i Eidsivating lagmannsrett for drapene på gården. Tidligere i år slapp hun ut av fengsel etter å ha sonet 16 år.

Les også artikkelen Forsvarer bruk av krimkjendiser fra 2003

Oppgaveforfatter Andersen mener Orderud har lyktes med sitt prosjekt. Medieoppslagene om henne endret karakter etter at hun slapp ut av fengsel etter 12 år, og hun blir nå mer alminneliggjort og positivt framstilt, konkluderer hun.

Orderud har ikke ønsket å la seg intervjue om saken, men henviser til uttalelsene i oppgaven.

Interessert i medienyheter? Følg Journalisten.no på Facebook og få nyhetene i strømmen din:

 
Powered by Labrador CMS