VG-seniorer får AFP-tilbud

Klubbene tok initiativet.

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Onsdag fikk 29 VG-ansatte i alderen 58 til 62 tilbud om å gå av med gavepensjon. Tilbudet er på linje med det som er gått ut i de andre Schibsted Norge-avisene.

Glad for tilbud

Klubbleder Andreas Nielsen i VG sier at initiativet til tilbudet kom fra klubbene selv.

– Vi ser på det som et gode og har ønsket at våre medlemmer skal ha samme mulighet til tidligpensjon som de ansatte i regionavisene har. Det gir bedriften en netto nedbemanning ja, men på en langt mindre dramatisk måte enn sluttpakker. Vi syns det er fint at tilbudet kommer, sier Nielsen.

I redaksjonsklubben er det 15 medlemmer som har fått tilbudet. Nielsen oppfordrer dem til å sette seg godt inn i tilbudet og tenke seg nøye om før de svarer.

– Om det er et godt tilbud for den enkelte avhenger av lønn og privatøkonomi. Men det har tidligere vist seg å være en god ordning for de fleste.

Ikke press

Nielsen sier at klubben er opptatt av å tegne et realistisk bilde av situasjonen i mediebransjen, samtidig som han forsikrer om at klubben vil være der for den enkelte ved behov.

– Velger man å si nei, må man vite hva man sier nei til. De må tenke gjennom alternativene, hvordan det blir å stå i jobb framover er også en del av den vurderingen.

Han avviser at dette må oppfattes som press for seniorene om å ta AFP-pakke.

– Endringstakten i vårt mediehus og generelt i bransjen vil nok ikke bli mindre. Vi som klubb må sørge for at alle tar et informert valg ut fra sin egen situasjon.

Nielsen innrømmer at dette kan bli et dilemma for klubben. På den ene siden vil en god tilslagsprosent på gavepensjonstilbudet gjøre det lettere med en «myk» nedbemanning. På den andre siden vil klubben støtte den enkelte i deres valg – enten de takker ja eller nei.

Powered by Labrador CMS