E24 har økt trafikk på alle fronter, sier Per Valebrokk. Arkivfoto: Birgit Dannenberg
E24 har økt trafikk på alle fronter, sier Per Valebrokk. Arkivfoto: Birgit Dannenberg

E24 letter med Norwegian

Streiken bidro til tidenes trafikkløft.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over åtte år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

- Interessen er blant leserne er enorm, sier sjefredaktør Per Valebrokk i E24.

Det er forsiktig sagt. Ifølge TNS Gallups toppliste hadde E24 en trafikkvekst på 35 prosent i unike brukere og 29 prosent i antall sidevisninger på desktop forrige uke. På mobil er veksten på omtrent 50 prosent uke mot uke.

Trafikkhjelp

En av årsakene er at E24 får trafikkhjelp fra forsiden til landets største nettavis. Næringslivsavisen har dekket flystreiken inngående og har hentet mye trafikk på dette stoffet som følge av at eieren, VG, viser det fram.

Ifølge Valebrokk er det bare en del av forklaringen. Ikke all trafikken kommer fra VGs forside.

- Vi har direktetrafikk på rekordnivåer også. Valebrokk sier E24 nå har flere direktebrukere enn Hegnar Online og nærmer seg DN.

Nettopp denne utviklingen kommer ikke som følge av streiken i Norwegian, sier Valebrokk. Han mener det er et uttrykk for nyhetsprofilen.

Her finner du alt om E24. 

Mer egenproduksjon

E24 har vært gjenstand for kritikk oppgjennom årene for å ha lav egenproduksjon. Særlig fra konkurrenter, og spesielt fra DNs sjefredaktør Amund Djuve. Det mener Valebrokk ikke stemmer med dagens situasjon.

Her finner du Journalistens dekning av klippjournalistikk.

- Vi har en stor daglig egenproduksjon, klipper lite fra andre kilder og er nominert i Schibsted Journalism Award to år på rad.

Valebrokk sier at E24 ikke vil klare å stabilisere trafikken på over en million brukere, men legger samtidig til at i sju av de første ti ukene har nettstedet ligget på godt over 800.000 unike brukere på desktop. Det siste året har nettstedet også hatt en vekst i sidevisninger på 30 prosent.

I forrige uke var E24 landets tiende største nettsted på desktop og på niendeplass på mobillisten. Erkerival DN.no lå på henholdsvis 16. og 19. plass.

Powered by Labrador CMS