Ikke noe å rope hurra for i VG Nett i dag, lønnsforhandlingene brøt sammen og endte i diktat.
Ikke noe å rope hurra for i VG Nett i dag, lønnsforhandlingene brøt sammen og endte i diktat.

Lønnsdiktat i VG Nett

Lønnsforhandlingene i VG Nett brøt i dag sammen og endte i diktat. Journalistene i VG Nett får en lønnsøkning i snitt på 19.180 kroner.

Publisert Sist oppdatert

– Det er urimelig og provoserende at vi får fem og et halvt tusen kroner mindre i lønnsøkning i 2008 enn våre kolleger i papiravisen. Medlemmene er provosert og stiller seg uforstående til denne forskjellsbehandlingen, uttaler klubbleder Hege Lyngved Odinsen i en pressemelding fra redaksjonsklubben i VG Nett.

Foruten lønnsøkningen på 19.180 kroner, har VG Nett-journalistene også fått en engangsutbetaling på 6.000 kroner.

«Melkeku»

I pressemeldingen legges det vekt på at VG Nett går bra, selv i trange tider, og at driftsmarginen i år ligger på rundt 35 prosent. Også 2009 er budsjettert med et stort overskudd og VG Nett-journalistene reagerer på å fungere som «Schibsteds melkeku».

VG Netts administrerende direktør Jo Christian Oterhals ønsker ikke å kommentere detaljer i 2009-budsjettet, men sier til Journalisten at om det er noe dette året har vist, så er det at det ikke alltid er like lett å få et resultat som lever opp til budsjettet.

– Verden ser annerledes ut nå, enn den gjorde for bare noen få måneder siden. Det handler om framtidsutsikter og med den store usikkerheten som preger framtiden ønsket vi å lande på et rimelig nivå i lønnsforhandlingene, sier Oterhals.

43 mot 1 stemme

– Det er totalt urimelig at våre journalister skal være de i Schibsted-klassen som i 2008 blir verdsatt minst for den enorme innsatsen de legger ned på arbeidsplassen, svarer Odinsen ledelsens «måtehold»-ønske med.

Pressemeldingen opplyser at ledelsens siste forslag tirsdag ble nedstemt med 43 mot 1 stemme. Ifølge Oterhals var likevel avstanden mellom ledelsens forslag og klubbens krav ikke stor, da forhandlingene strandet.

– Vi mener vi strakk oss langt og at vi var temmelig nær klubbens krav i vårt siste tilbud. Men det var tydeligvis ikke nok, og det får vi bare akseptere, uttaler Oterhals.

Powered by Labrador CMS