VG-faksimile 26. januar 2009.
VG-faksimile 26. januar 2009.

Mannsdominert VG Nett?

Selv om det er fremtidens mediekanal, virker det ikke som om VG Nett er i takt med likestillingen på skrytebildet i mandagens avis.

Publisert Sist oppdatert

I en artikkel i papiravisen VG kan VG Nett skryte av å ha gått forbi kollegene sine og at nettavisen nå flere lesere hver dag enn noen annen avise noensinne. På bildet er det 12 personer, kun én av dem er kvinne.

26 prosent kvinner

– Espen Egil Hansen, er VG Multimedia en likestilt bedrift?

– He-he-he, jo da, vi er det. Du tenker på bildet i dag? Det var de som var på kveldsvakt i går eller var innom på jobben, sier redaktøren.

Ifølge VG Nett er det 94 ansatte i VG Multimedia, av disse er 26 prosent kvinner.

– Vi vil gjerne ha flere kvinner, vi er opptatt av å ha en så differensiert redaksjon og bedrift som mulig, også når det gjelder kjønn.

Fokusområde

Klubbleder Jarle Brenna mener det er for lav andel kvinner i bedriften og mener dette må fortsatt være et fokusområde når nye skal ansettes.

– Vi må være oppmerksomme på problemstillingen når det gjennomføres jobbintervjuer og at kvinner prioriteres fremfor menn i situasjoner hvor det er mulig, sier han og understreker at det har vært et fokusområde i bedriften å få til en utjevning.

Powered by Labrador CMS