Den andre sesongen med Fanthomas på VG Nett har åpnet sterkt. Foto: VG Nett.
Den andre sesongen med Fanthomas på VG Nett har åpnet sterkt. Foto: VG Nett.

Animert suksess

Oh My God, is it virkelig mulig? 10 millioner visninger på Fanthomas.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Den andre sesongen med VG Netts animerte «superhelt» Fanthomas er i gang, og selv om den ikke er helt på høyde med tampen av den første sesongen, så er åpningen betraktelig sterkere enn i vår.

– Det begynner å nærme seg 500.000 på første episode denne sesongen, og siden sesongen begynte har vi hatt totalt én million visninger, forteller VG TV-sjef Thomas Manus Hønningstad.

Nesten på høyde

De siste episodene av sesong én hadde over 300.000 visninger allerede på fredagen. Der er ikke VG Nett helt ennå, men Hønningstad sier samtidig at de allerede ligger en uke foran åpningen av første sesong i totale visninger. Han tror det vil nok ta litt mer tid før Fanthomas flyr på samme høyde, men han tviler ikke et øyevlikk på at det vil skje.

– Vi ser helt tydelig at dette er noe publikum vil ha. Framover skal vi jobbe med å utvikle underholdningstilbudet.

Det skal vanskelig gjøres å slå seertall som Fanthomas’, eller for den saks skyld Snørrunger-konseptet. Hønningstad forteller at man akkurat nå ikke har noen konkrete prosjekter å gå ut med, men han håper og tror at det vil komme nye ting som vil slå like godt an.

– Poenget er at det er mulig å få til tall som disse på web. Det er det som er spennende. Web-TV er ikke ett mindreverdig produkt, vi er på nivå med hva TV kan nå, både i kvalitet og seermessig, sier han og legger til at et annet spennende element er at VG Nett møter en gruppe som føler det like naturlig å bli underholdt på web og TV.

Kostbart

Å lage en animasjonsserie er en kostbar affære, derfor må man anta at prosjektet også er kostbart for sponsor Expert, som har vært med på begge sesongene. Hønningstad ønsker ikke å si noe om hvor mye elektrokjeden har betalt for å sponse programmet.

– Det er fortsatt et dyrt prosjekt, og det er blitt enda dyrere. Det koster å lage det, og det koster å være med, men vi går ikke med tap.

Samtlige episoder av Fanthomas har til sammen hatt over ti millioner visninger, så langt.

I mars neste år kommer Fanthomas også på DVD.

Powered by Labrador CMS