Camilla Bjørn har vært leder for kultur- og underholdningsavdelingen Rampelys, og for VGs nisjetjenester. Foto: Birgit Dannenberg
Camilla Bjørn har vært leder for kultur- og underholdningsavdelingen Rampelys, og for VGs nisjetjenester. Foto: Birgit Dannenberg

Camilla Bjørn blir ny P3-redaktør

33-åringen slutter etter 11 år i VG og kommer hjem fra korresondentjobben i USA.

Publisert Sist oppdatert

- Camilla Bjørn er en drivende dyktig journalistisk leder. Hun er innovativ, engasjerende og resultatorientert. Vi er utrolig glad for å få henne til NRK, sier leder for Marienlystdivisjonen i NRK, Vibeke Fürst Haugen, i en pressemelding fra NRK.

Bjørn har mangeårig bakgrunn som journalist i VG. Hun har vært leder for kultur- og underholdningsavdelingen Rampelys, og for VGs nisjetjenester med ansvar for å bygge opp og utvikle tjenester som Godt.no, MinMote.no og Vektklubb.no. For tiden er hun bosatt i Los Angeles og er VGs journalist på den amerikanske vestkysten.

- NRK P3 har den herligste misjonen i hele Medie-Norge. Nemlig å skulle speile og definere ung virkelighet på en måte som setter spor i unges liv. Jeg mener det oppdraget aldri har vært viktigere eller mer utfordrende enn nå, sier den påtroppende redaktøren.

47 søkte på jobben

Tone Donald har vært P3-redaktør i sju år og har gått over til ny jobb som redaksjonssjef for radio i Kulturavdelingen i NRK. Bjørn Tore Grøtte er konstituert redaktør.

Hele 47 personer søkte på redaktørjobben i NRK P3.

Bjørn gleder seg til å begynne på jobb og forteller at hun går til oppgaven med en stor porsjon ydmykhet.

- Jeg har hatt 11 fantastiske år i VG, så det er en rar blanding av glede og vemod. Men jeg er oppriktig stolt over å bli en del av P3-miljøet. NRK P3 har gang på gang vist at de er i front i Norge når det kommer til å formidle innhold som treffer unge der de er og på deres egne premisser. De leverer massevis av kvalitetsinnhold, tør å ta sjanser og utvikler stadig nye talenter, sier Bjørn.  

Årets kvinnelige talent

I 2014 ble Bjørn kåret til «Årets kvinnelige talent» i mediebransjen av Medienettverket. I juryens begrunnelse heter det at hun er en «åpen og uredd, målrettet og engasjerende leder som evner å skape resultater».

Bjørn tiltrer som P3-redaktør i januar 2017.

Powered by Labrador CMS