VG Rampelys har skrevet mye om Lene Alexandra Øiens kjærlighetsliv. SKjermdump: VG.

Derfor omtaler VG Lene Alexandras kjærlighetsliv

Lene Alexandra Øien skriver på bloggen sin at mediene bruker kjærlighetslivet hennes som underholdning.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over sju år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

«Mitt kjærlighetsliv ser jo ikke akkurat perfekt ut og det har jeg lært meg å leve med. Mitt kjærlighetsliv bruker media til å underholde folk og det kan jeg by på… Etterhvert har jeg blitt hardhudet og det går rett og slett ikke innpå meg mer. Før synes jeg det var veldig trist og ikke lykkes i kjærlighet og det var vondt at mitt kjærlighetsliv hadde underholdningsverdi for pressen og deres lesere. Nå velger jeg heller å holde fokus på LA Lifestyle og arbeidet mitt» skriver Lene Alexandra Øien sin blogg.

Blogginnlegget skriver hun i forbindelse med at det har blitt slutt med kjæresten.

– Lene Alexandra har ikke et dårlig forhold til mediene, hun er bare innforstått med at dette er slik det fungerer. Utover det ønsker hun ikke å kommentere saken, sier hennes pressetalskvinne Marte Schei i Anti til Journalisten.

Lene Alexandra er kjent fra sin tid som glamourmodell og artist. Hun jobber nå som personlig trener.

Mange spørsmålstegn

«Den ferske oppdateringen på kjærestefronten er bare siste utvikling i et heftig og turbulent kjærlighetsår for Lene Alexandra.» skriver VG og oppsummerer hele bloggerens kjærlighetsliv. De var også først ut med nyheten om bruddet.

I kommentarfeltet både på Facebook og under VGs sak er det mange som setter spørsmålstegn ved hvorfor VG bruker spalteplass på dette.

Sjef for Rampelysavdelingen Atle Jørstad i VG forteller at nyheter om kjente mennesker er en sentral del av VGs nyhetsjournalistikk, og kultur- og underholdning er et viktig stoffområde for VG.

Naturlig omtale

Det er generelt sånn at kjente mennesker profilerer seg med kjærestene sine og gjerne bruker dem for å promotere seg selv i intervjuer og på sosiale medier, forklarer han.

– Da er det også naturlig at vi følger opp når det skjer en utvikling. Lene Alexandra Øien har vært en del av det norske kjendis- og kulturlivet lenge, og hun er en interessant person vi har skrevet mye om. Både om faget hun driver med, livsstilen hun promoterer og livet hun lever. Da er det også naturlig å følge opp når vi får bekreftet en nyhet  fra hennes manager om at det er slutt med kjæresten. Det er viktig å understreke at vi ikke går inn i hennes private sfære, utover at vi forteller at det er slutt.

Underholdning

Jørstad leser innlegget som at hun lever fint med å få også kjærlighetslivet omtalt i mediene.

– Vi skriver om kjærlighetslivet hennes som underholdningsjournalistikk, vi bruker det ikke som underholdning. Det er en vesensforskjell der. Å skrive at vi bruker det som underholdning mangler også en del av de perspektivene som jeg nevnte tidligere.

Jørstad sier at det imidlertid ikke er noen hemmelighet at det er stor interesse for slike saker, slik det stort sett alltid er når kjente mennesker forteller om at de går gjennom prosesser mange kjenner seg igjen i.

Powered by Labrador CMS