Tillitsvalgt Geir Økland har inngått sluttavtale med TV 2, og håper det skal redde en av hans 3 Klubb2-medlemmer. Her fra landsmøtet i NJ tidligere i år. Foto: Glenn Slydal Johansen
Tillitsvalgt Geir Økland har inngått sluttavtale med TV 2, og håper det skal redde en av hans 3 Klubb2-medlemmer. Her fra landsmøtet i NJ tidligere i år. Foto: Glenn Slydal Johansen

Klubb2-tillitsvalgt Geir Økland inngikk sluttavtale med TV 2 – håper det kan redde kollega

– En må kunne forvente at TV 2 løser noe av overtalligheten på denne måten, sier Økland om sitt eget initiativ til å slutte i mediehuset.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over fem år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Fredag ble det kjent at fem ansatte, hvorav tre medlemmer av Norsk Journalistlag (NJ), saksøker TV 2 for å få beholde jobbene sine. De fem er erklært overtallige og sagt opp fra TV 2s side.

En av de som nå saksøker TV 2 er ifølge VG tidligere programleder Helene Husvik for FotballXtra.

Motivasjon

Allerede før stevningene var tatt ut, har Geir Økland i redaksjonsklubben Klubb2 valgt å inngå sluttavtale med TV 2 med håp om å kunne redde en av sine kolleger fra oppsigelse.

– Det har sammenheng med at jeg er tillitsvalgt. Jeg har ikke et like sterkt ønske om å fortsette i TV 2 slik som de av våre medlemmer som er overtallige. Da er det riktigere å gå ut av bedriften og heller se etter noe nytt, slik at de som er 100 prosent innstilt på å bli, kan få fortsette, sier Økland til Journalisten.

Selv sier han at han ikke var i faresonen for å bli sagt opp. Nå håper han at hans frivillige sorti kan komme en av NJ-kollegene til hjelp.

– En må kunne forvente at TV 2 løser noe av overtalligheten på denne måten.

– Hvordan har denne beskjeden blitt tatt i mot av dine kolleger internt?

– Det er ikke veldig kjent ennå.

Fortrinnsrett

Organisasjonsdirektør Sarah Willand i TV 2 sier generelt at det har vært en krevende prosess med nesten 180 medarbeidere som har måttet slutte i mediehuset.

– Nå står vi igjen med fem uløste saker, og har begynt å motta stevninger, så langt to. Vi er forberedt på å motta ytterligere tre, sier Willand.

– Hvorfor klarte dere ikke bare løst de sakene når dere kom så nært?

– Det har vært en krevende og nødvendig omorganisering, og behovet har ikke endret seg. Enkeltsaker kan jeg ikke gå inn på.

Willand er kjent med at Økland har inngått sluttavtale med TV 2 nylig. Generelt sier hun at ansatte som har fått oppsigelse har fortrinnsrett til stillinger de er kvalifisert for, dersom det åpner seg ledige stillinger.

På spørsmål om Helene Husvik som sportskollega til Geir Økland nå vil få beholde jobben, sier Willand:

– Jeg ber om forståelse for at jeg ikke kan gå inn på de enkelte sakene akkurat nå. Men når det kommer åpninger for stillinger vil de som har fortrinnsrett i form av oppsagte stillinger få tilbud om stillingen.

Slutter i juli

Geir Økland vil ikke kommentere hva som kan skje med stillingen han nå forlater.

– Det er en prosess jeg verken kan eller vil legge meg opp i, sier Økland, som altså landet en avtale med ledelsen flere måneder etter at den åpne sluttpakkefristen gikk ut.

– Jeg vil ikke si noe om hvilken avtale jeg og TV 2 har kommet fram til. Jeg har på eget initiativ kommet fram til en avtale.

Journalisten sier at det også ligger private årsaker bak ønsket om å slutte. I juli har han sin siste arbeidsdag etter 10 år i TV 2. Tidligere har han jobbet i Kanal24 og Jærradioen. Men hva han skal gjøre etter TV 2, har han ikke klart.

– Jeg har ikke noe håndfast på gang.

Powered by Labrador CMS