Latteren hang løst da TV-toppene møttes til debatt torsdag. Fra venstre Olav T. Sandnes i TV 2, NRK-sjef Thor Gjermund Eriksen og CEO Harald Strømme i Discovey Networks. Vi skimter såvidt Trygve Rønningen i MTG Norge i høyre bildekant. Foto: Angelica Hagen.
Latteren hang løst da TV-toppene møttes til debatt torsdag. Fra venstre Olav T. Sandnes i TV 2, NRK-sjef Thor Gjermund Eriksen og CEO Harald Strømme i Discovey Networks. Vi skimter såvidt Trygve Rønningen i MTG Norge i høyre bildekant. Foto: Angelica Hagen.

Kringkastings=sjefen: Vi må "hooke" mer med hverandre

BERGEN (Journalisten): Kritikk mot TV 2 under torsdagens TV-toppmøte, mens Thor Gjermund Eriksen ikke kunne skryte nok av NRK-suksessen Skam. 

Publisert Sist oppdatert

Storsalen i Grieghallen i Bergen var stappfull da TV-toppene møtte hverandre til debatt i årets TV-toppmøte under Nordiske Mediedager torsdag. Programledere var Dagsnytt attens Fredrik Solvang og Sigrid Sollund.

Kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen brukte mye av tiden til å skryte av nettserien Skam. Serien som tok Norge med storm, og stakk av med to priser da Medieprisene ble delt ut onsdag. Eriksen mener at slik publiseringsstrategi som Skam tar i bruk - nå målgruppen der de er - er noe vi kommer til å se mer av i fremtiden. 

Han møtte imidlertidig kritikk på at han gir innholdet til de store aktørene. Spesielt ansvarlig redaktør og administrerende direktør Torry Pedersen i VG er kritisk til at NRK velger å flytte trafikk til Facebook, og dermed ta annonsekroner fra de norske mediehusene. 

– Vi overlater ikke redaktøransvaret fordi vi har merkevaren på en annen plattform. Skam er sensasjonelt. Det er nyskapende og en satsing - et mutiplattformsprosjekt. Det er sånn vi må tenke. Vårt mål er ikke å være på sosiale medier, men å føre kringkastingsansvaret. Jeg diskutererer gjerne med bransjen på hvordan vi håndterer andre aktører. Poenget er å nå fram med vårt formål til vår målgruppe, sier Eriksen.

Må holde sammen 

I tillegg til Eriksen og Pedersen var administrerende direktør Olav T. Sandnes i TV 2, administrerende direktør Trygve Rønningen i MTG Norge og CEO Harald Strømme i Discovey Networks i Norge og Sverige til stede under debatten. 

TV-sjefene var uenige om mange ting, men en ting er sikkert: De er enige om at de ikke er hverandres største fiende og at de i fremtiden vil komme til å samarbeide i større grad. Eller som NRK-sjefen så pent sa det på Skam-språket: “Vi må hooke mer med hverandre”. 

TV 2 som allmennkringkaster

TV 2 ønsker penger fra staten for å fortsette som allmennkringkaster med forpliktelse til nyhetsproduksjon i Bergen. Den midlertidige avtalen forrige uke kom ikke med penger, men en permanent avtale skal lyses ut i løpet av året.

TV 2-sjef Sandnes presiserte i debatten at TV 2 ikke har bedt om statsstøtte. 

– Vi har bedt om motytelse om vi skal jobbe for staten. Skal vi ta på oss et oppdrag, må det være en balanse i kostnader og inntekter. Dersom staten ønsker bestille dette, må vi ha balanse. Merkostnader er det vi ønsker dekket, sier han og får støtte av Eriksen, som er enig i at det å be om nyheter i Bergen er mer som et nyhetsoppdrag. 

Harald Strømme var ikke imponert over Sandnes sine uttalelser: 

– Å gi penger til TV 2 for nyhetsproduksjon, blir som å helle en bøtte vann i et hjørne av et badekar og så øremerke det vannet. Og på ryggen i det karet ligger Egmont. Når du så heller oppi, stiger selvsagt det vannet godt!

Powered by Labrador CMS