Ny jobb:

Ola Haram går fra jobb som krimreporter i TV 2, til samme stilling i VG. Foto: Goran Jorganovich
Ola Haram går fra jobb som krimreporter i TV 2, til samme stilling i VG. Foto: Goran Jorganovich

– Hvis man skal jobbe i denne bransjen, må man ha et sterkt konkurranseinstinkt, mener Ola Haram

Haram ser fram til å være med på laget når VG nå satser mer på krim. 

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over fem år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

VG satser mer på krimjournalsitikk og har ansatt mangeårig krimjournalst Ola Haram. Han går fra TV2 idet kanalen legger ned sin krimgruppe. Her har han i det siste blant annet jobbet mye med Cappelen-Jensen-saken. Haram startet i NRK, hvor han blant annet jobbet med flere Brennpunkt-dokumentarer, var deretter i VG Nett, og har jobbet i TV2 siden 2014. 

– Gratulerer med ny jobb! Hva skal du gjøre i VG?

– Jeg har fått jobb som krimreporter, så det blir nok mye av det samme som jeg har gjort i TV 2. Det handler om å kombinere vanlig kildekontakt, altså det å prate med folk, med søk i «det dype nettet», som vi kaller det når vi bruker avanserte søkemetoder på internett. Når dette kombineres med databaser får man et sterkt verktøy som kan gi mange spennende resultater. VG satser nå mer på krim og det er jeg glad for å være en del av.

– Hvem er du som journalist?

– Jeg er en nysgjerrig fyr som ikke gir seg. Jeg brenner for den undersøkende journalistikken og tenker metodisk i nesten alle sakene jeg holder på med.

– Hva slags kompetanse tar du med deg inn i VG?

– Jeg har nok en litt mer analytisk bakgrunn enn journalister flest. Jeg har ganske god oversikt og er jobber systematisk. Problemet kan være at jeg graver meg for mye ned – jeg stopper ikke før jeg vet alt! 

– Hva ser du fram til?

– Det er å jobbe med de flinke folkene i VG og med ressursene VG har. Jeg blir inspirert av å høre på Gard Steiro, og VG er en avis som treffer bredt. Det er imponerende å se hva de har levert de siste årene. 

– Hvordan er konkurranseinstinktet ditt? 

– Hvis man skal jobbe i denne bransjen, må man ha et sterkt konkurranseinstinkt. Man må være veldig nysgjerrig og veldig på. Man vil jo være best. 

 

Powered by Labrador CMS