Vurderer å saksøke VG

DumDums Kjartan Kristiansen er neppe ferdig med VG etter tapet i PFU.

Publisert Sist oppdatert

Tirsdag vurderte Pressens Faglige Utvalg Kjartan Kristiansens klage på en artikkel om han fra august. Kristiansen mente artikkelen ikke hang på greip, men fikk ikke medhold i utvalget.

Deres vurdering

– Vi tar kjennelsen til etterretning og samtidig fastholder vi at VG har oppført seg kritikkverdig i dette tilfellet. Vi er neppe ferdig med denne saken, sier Kristiansens manager Steinar Vikan.

Vikan forteller at de vurderer et søksmål mot avisen.

– Det er en vurdering de må ta selv. Vi har fått medhold i PFU på hvordan vi har opptrådt, sier redaksjonssjef Espen Olsen Langfeldt i VG.

At saken ikke førte fram i PFU, overrasker ikke Vikan, men både han og Kristiansen er skuffet fordi PFU ikke felte avisa. Ikke minst, forklarer han, fordi saken egentlig skulle handle om en spillejobb med gamle helter og endte som en artikkel om narkotikamisbruk.

– Egentlig skulle man kanskje lært seg at journalister ikke er til å stole på, men er det virkelig slik det skal være?

Boikotter journalist

Vikan forteller videre at Kristiansen ikke vil snakke med journalist Thomas Talseth igjen. Og at Kristiansen ikke er den eneste.

– Vi er ikke de første som er blitt utsatt for han journalisten. Det er andre musikere som heller ikke vil prate med ham mer.

Vikan ønsker ikke å si om det er en organisert boikott av journalisten. Olsen Langfeldt synes ikke å ta seg nær av klagen på Talseth.

– Det får stå for Vikans regning. Det er synd hvis det er slik, men vi i VG synes det er veldig bra å ha reportere som skriver det artistene faktisk sier. Det er ikke omstridt innhold i det han ble sitert på.

Powered by Labrador CMS