Jo Christian Oterhals blir administrerende direktør i nye VGTV AS. Foto: Birgit Dannenberg

VGTV starter nyhetskanal

OSLO/BERGEN (Journalisten): Får distribusjon gjennom kabel og parabol i tillegg til nett.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ni år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Kanalen skal ifølge en meldingen fra VG bestå av nyhets- og aktualitetsstoff og konsentrere seg om om live- og direkteformidling av hendelsesnyheter fra inn- og utland.

VG Direkte

Administrerende direktør og redaktør Jo Christian Oterhals i VGTV sier at det de skal lage blir annerledes enn en tradisjonell TV-kanal. Han vil ta nettets tankegang over i TV-verdenen. I motsetning til TV 2 Nyhetskanalen, vil VGs nyhetskanal for eksempel ikke være programmert. Det betyr at du ikke får bestemte sendinger til fast tidspunkt.

– Nyhetskanalen vår tar utgangspunkt i hendelsesbaserte nyheter. Vi går live når ting skjer, og da skal vi dekke hendelsen med remmer og tøy. Her er det nyhetene som styrer, sier Oterhals.

Kanalen skal sende 24 timer i døgnet, men utenom sendinger vil skjermen fylles av VG Direkte, ifølge VGTV-sjefen. 

– Ankerfunksjonen blir bygget opp rundt VG Direkte. Det blir grunnstammen.

Vil ta annonsekroner

VG har siden i fjor høst trappet opp satsingen på VGTV. Først ble det kjent at de skulle satse mer på innhold, og fra nyttår ble driften skilt ut som eget selskap fra VG. De har i lengre tid også varslet at de skal øke bemanningen. Kanalen søkte nylig etter blant annet nyhetsankere og nyhetssjefer til selskapet. 

Den nye TV-kanalen blir - i tillegg til nett – tilgjengelig for Canal Digitals kunder på kabel og parabol fra november. Sendingene skal bli produsert i samarbeid med alle Schibsteds aviser, som vil levere innhold fra sine regioner. 

Oterhals sier VGTV søker distribusjon gjennom Canal Digital for å nå flere seere og ta annonsekroner fra det tradisjonelle fjernsynsmarkedet.

– Det fortsatt et stort publikum som bruker den kanalen. Vi håper det skal øke dekningen. 

– Så når det skjer hendelser håper dere folk skal trykke seg fram til VGTV i stedet for TV 2 Nyhetskanalen?

– For oss blir det litt hipp som happ om de velger å se oss på TV-en eller på nettet, sier Oterhals.

I minus

VG-sjef Torry Pedersen sier de med den nye kanalen ønsker å endre formen på TV, ut fra en «digital first»-tankegang.

– I VG kan vi være mer kyniske i valgene vi tar og prioriteringene vi gjør, enn det mange av konkurrentene kan, i og med at vi ikke har en form, et publikum eller en knippe tv-kanaler å ta hensyn til i utgangspunktet, sier Pedersen.

VGTV-sjef Jo Christian Oterhals vil ikke si hvor mye penger VGTV nå bruker, men sier målet er å tjene penger over tid.

– Totalen for VGTV vil for i år være negativ med god margin. Men VGTV og web-TV generelt er et marked i vekst, i tillegg til at vi håper å ta annonsekroner fra TV-sida.

Tradisjonell TV

TV 2-sjef Alf Hildrum sier han har kjent til VGs planer en stund. Han mener opprettelsen av kanalen er en bekreftelse på at det fortsatt er liv i tradisjonelt, lineært TV.

– At VGTV går dit er ikke noen overraskelse. Også er det logisk. Skal du ha maksimal distribusjon må du det.

– Hvordan ser du på konkurransen mot TV 2 Nyhetskanalen?

– Vi har mange konkurrenter. VG er en konkurrent vi har levd med i hele TV 2 s historie på forskjellige områder. Vi får se hva de kommer opp med av innhold og programmer. Men så vet vi at når de gjør noe, så gjør de det med kvalitet.

NRK ikke overrasket

NRK møter den nye konkurransen med interesse og spenning. Kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen sier han ikke er overrasket over initativet.

– Det vil komme flere lignende prosjekt. Både fra oss og fra andre, sier Eriksen.

– VGTV får til en nyhetskanal, noe dere ikke har fått til?

– Det er meningsløst å si at NRK ikke har et kontinuerlig nyhetstilbud. Vi har det på radio, nett og TV, og vi har regionale og riksdekkende nyheter.

Eriksen sier NRK ikke har vurdert en lineær nyhetskanal, men legger til at slike prosjekter vurderes fortløpende.

 

Powered by Labrador CMS