Ib Thomsen blir forundret om VGTV ikke søker om å bli kommersiell allmennkringkaster

Tirsdag skal Stortinget behandle regjeringens stortingsmelding som blant annet betyr pengestøtte til en kommersiell allmennkringkaster i Norge.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over fem år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Kulturkomiteen på Stortinget ble enige om hovedpunktene i regjeringens stortingsmelding om kommersiell allmennkringkasting 28. mars. Tirsdag blir den trolig enstemmig vedtatt uten dissens eller større merknader, skriver Dagsavisen.

Ifølge avisen Kampanje.com ligger det an til utlysning før sommeren, kanskje i forbindelse med Nordiske Mediedager i mai. En tildeling kan trolig skje allerede før høstens stortingsvalg.

I sin innstilling skriver kulturkomiteen at en kommersiell allmennkringkaster først og fremst skal opprettholde mediemangfoldet, sikre en reell konkurrent til NRK, og produsere og sende riksnyheter fra utenfor Oslo. Det stilles også krav om kulturprogrammer og et norskspråklig tilbud til barn og unge.

For å gjøre avtalen attraktiv, vil TV-kanalen få opp mot 15 millioner euro i kompensasjon, i første omgang for en periode på tre til fem år. De fleste ser på TV 2, som tidligere hadde lisens som kommersiell allmennkringkaster, som den viktigste søkeren.

– Dette er ikke ensbetydende med at TV 2 får denne, men dette er i alle fall søkbare midler. Jeg håper det blir mange søkere. Jeg blir forundret om ikke VGTV søker, sier Ib Thomsen (Frp), saksordfører for saken i Stortinget, til Dagsavisen.

Powered by Labrador CMS