Sjefsredaktør i VG, Torry Pedersen har informert de ansatte om at de må igjennom store kutt.
Sjefsredaktør i VG, Torry Pedersen har informert de ansatte om at de må igjennom store kutt.

VG og VGTV må kutte 40 stillinger

Nå pågår drøftelser om betingelsene for de som velger å slutte.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over seks år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

De ansatte ble orientert av ansvarlig redaktør og administrerende direktør Torry Pedersen på et allmøte fredag ettermiddag, skriver DN.

Klubbleder i VG, Dennis Ravndal sier til Journalisten at det er en tøff beskjed å få selv om de visste at kuttene ville komme.

Klubbleder i VG, Dennis Ravndal sier at det er<br>en tøff beskjed for de ansatte. Nå jobber<br>klubben med å forhandle frem gode løsninger.
Klubbleder i VG, Dennis Ravndal sier at det er
en tøff beskjed for de ansatte. Nå jobber
klubben med å forhandle frem gode løsninger.

– Nå fikk jo jo vite mer om omfanget. Og selv om man var forberedt på kutt, så er det jo klart at det er mange som er engstelige.

Nedbemanningen skal skje ved frivillighet og sluttpakker, og pågår det drøftelser om betingelsene for de som velger å slutte, forteller Ravndal.

– Klubben og ledelsen har en felles målsetting om at dette skal løses med frivillighet så langt det er mulig, og vi gjør alt vi kan for å få til det. Men samtidig kommer det an på hvilke sluttpakker vi klarer å forhandle om. 

Disse forhandlingene er altså i gang nå, uten at Ravndal vil gå inn på størrelse eller andre detaljer rundt det. 

Konsernledelsen i Schibsted har utarbeidet en modell for sluttpakker, som flere tillitsvalgte har uttrykt misnøye med. Ravndal vil ikke si noe om hvordan VG-klubben stiller seg til denne modellen.

– Vi er ikke i mål med forhandlingene ennå. Det viktigste for oss er at vi kommer frem til løsninger som den enkelte synes er trygg og god. 

Det var i oktober det ble kjent at mediehuset må gjennomgå store kutt.

Powered by Labrador CMS