Get, TV3, Viasat, Viaplay og P4 samles i ett selskap

Det danske teleselskapet TDC slår seg sammen med MTG Nordic, som er Modern Times Groups nordiske avdeling. Det betyr at flere norske medievirksomheter samles.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over fire år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

– Dette er en banebrytende konstellasjon hvor kringkaster, distributør og innholdsprodusent integreres i en og samme virksomhet. Norske mediebrukere vil få glede av dette gjennom bedre og bredere tilbud både på innholds- og distribusjonssiden, sier administrerende direktør Gunnar Evensen i Get og TDC Norge.

Transaksjonen samler TDCs portefølje av mobil-, bredbånd- og tv-tjenester med MTG Nordics innholdsproduksjon, tv-kanaler og streamingtjenester, skriver TDC i en børsmelding.

– Jeg er veldig glad for at MTG Nordics blir forent med TDC Group. Våre selskaper supplerer hverandre på en fantastisk måte, og det vil gi oss muligheter for å tilby våre kunder enda mer attraktivt innhold og utvikle den neste generasjon underholdningsprodukter. Selskapet vil være det første av sitt slag i Europa, sier TDC Groups konsernsjef Pernille Erenbjerg som blir konsernsjef i den nye samlede virksomheten.

Sammenslåingen gjøres for å skape et bredere tilbud, heter det i pressemeldingen. Nå vil kanaler som Yousee, Viasat, TV 3 og Viaplay være samlet under ett selskap.

Samlet vil de to selskapene ha 3 millioner tv-abonnenter i Norden, i tillegg til over 10 millioner husstander som har et produkt fra minst ett av selskapene.

Powered by Labrador CMS