Fra Adresseavisen
Fra Adresseavisen

Er landslagssjef Vidar Løfshus full på jobb?

Hvis journalister er fulle på jobb skylder de i hvert fall ikke på andre.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over seks år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Landslagssjef Vidar Løfshus gjør det fristende å slå sammen to uttrykk; Ikke bare pisser han i buksen midtvinters, men han skylder også på andre.

Til Adresseavisen (krever betaling) sier Løfshus at da TV 2 publiserte saken om medisinering i norsk langrenn, som han mener viste seg å falle på egen urimelighet, og med resten av mediene hengende på saken - da blir det vanskelig å stå i mot. På spørsmål om det var denne dekningen som førte til at landslaget glapp på Johaug, svarer Løfhus at det påførte mye stress. 

– Fra juli til Johaug-saken sprakk var det stort sett hver dag en utøver som våknet opp til bilde av seg selv på forsiden av en avis, og det var stort sett negativt. Når jeg ser at mine utøvere lider slik, blir det tøft å følge opp. Det skal følges opp. Da hadde det jo vært viktigere for oss å ha fokus på en del rutiner og slikt. Sånn ble det ikke, da havnet vi i nok en situasjon med Therese, sier Løfshus til Adressa.

Han legger til at dette er hans personlige analyse. Tidligere har han også presisert at landslaget ikke har en lege på tidspunktet TV 2 forteller om medisinering av friske utøvere.

Hva? Mener han virkelig det? Har ledelsen i norsk toppidrett mistet medierådgiverne sine? Glemte Løfhus å koble til hjernen før han åpnet munnen? 

Visst er det vanskelig å forberede seg eller stå i mot medietrykket når det kommer med full styrke. Kanskje oppleves det urettferdig. Kanskje er det feil. Men å si at kritiske spørsmål fra journalister førte til at en toppidrettsutøver fikk i seg ulovlige midler er å rette skytset i feil retning. Her er det behov for å gå i seg selv. Ikke andre.

I så fall får vi legge skylden på norske redaksjoner for at landslaget i fotball ikke har prestert bedre. Eller om oljefondet faller i verdi etter en kritisk dokumentar om selskapene fondet investerer i, så er det journalistenes skyld. 

Problemene knyttet til jagerflykjøpet kan trolig spores tilbake til Dagbladets restaurantavsløring om Stein Ørhøi og den svenske jagerflyprodusenten. 

Som om landslagstreneren ikke har nok med å peke mot andre, har han i tillegg reservert plasser under pressekonferansen til tre av sine sterkeste kritikere: TV 2s Ernst Lersveen, Expressens Tomas Pettersson og VGs Leif Welhaven. Sistnevnte var ikke på den første pressekonferansen i Lahti. 

– Hvis Welhaven kommer så skal han få sitte der. Han bør være her. Jeg synes det blir for enkelt å sitte i Akersgata og slenge dritt, sier Løfshus til Adresseavisen.

Nei, Løfshus, dette blir bare pinling. Hold deg til langrenn, så kan medieavdelingen holde seg til … vel, medier. 

Powered by Labrador CMS