Øystein Munz. Foto: Ketil Fjeld, fra videoen.
Øystein Munz. Foto: Ketil Fjeld, fra videoen.

Original jobbsøknad

Eks-redaktør grep til video for å komme tilbake i journalistyrket.

Denne artikkelen er over ni år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Øystein Munz (59) var frilans musikkjournalist i Klassekampen og Nye Takter på 1980-tallet, før han ble ansatt i fagbladet Møbelhandleren i 1987. To år senere overtok han som redaktør og fortsatte i stillingen da bladet ble kjøpt av Skarland Press i 2004 og omdøpt til Møbel & Interiør.

Han ble nedbemannet da forlaget droppet bladet i 2011 og har vært uten fast arbeid drøyt i to år. 

- Drømmen er en ny journalistjobb, sier Munz om videoen han la ut på YouTube 19. mars. Se video nederst i artikkelen!

Han begynte på sangen under et Nav-kurs sist sommer. Senere ble det dreiebok og studioinnspilling av musikken. En kamerat sto for filmingen, som tok tre timer.

- Jeg hadde lest at videosekvenser ikke bør være lengre enn sju sekunder, så jeg begynte med å splitte opp låta med stoppeklokke. Det skar seg til slutt litt, sier Munz til Journalisten. Den ferdige filmen har sekvenser fra sju til 21 sekunder og varer totalt i drøyt to minutter.

Både filming og studio er vennetjenester. Det kommer godt med, siden individstønaden fra Nav går ut i april etter at han først hadde to år på dagpenger.

- Har du søkt mange jobber?

- Ja, ganske mange, både fast og annet Men jeg er nesten ikke kommet til intervju. Jeg fornemmer at papirerfaring teller lite, særlig når man er godt voksen. 

Powered by Labrador CMS