Statsminister Viktor Orban i Ungarn. Foto: Wikimedia Commons
Statsminister Viktor Orban i Ungarn. Foto: Wikimedia Commons

Ungarns største opposisjonsavis nedlagt

Det har fått opposisjonspartier over hele linjen til å beskylde statsminister Viktor Orbans regjering for å utvide sin mediedominans i landet.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over fem år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Mediebedriften Mediaworks uttaler at de har sett seg nødt til å stenge avisen Nepszabadsag på grunn av «betydelige tap», men at de håper den kan gjenoppstå i fremtiden.

De siste dagene har avisen hatt flere saker som setter lys på korrupsjonsmistanker blant høytstående embetsmenn i regjeringen og nasjonalbanken. Avisens journalister visste ingenting om nedleggelsen på forhånd, og mange stiller spørsmål ved tidspunktet for stengingen.

– Den totale undergravingen av Nepszabadsag er det siste eksempelet på Viktor Orbans stormannsgalskap, sier Adam Mirkovic, talsmann for det høyreekstreme Jobbik-partiet.

Det liberale opposisjonsparti Sammen (Egyutt) mener Orban fikk avisen fjernet fordi undersøkende journalistikk sto i veien for ham.

– Med denne handlingen har Orban-regimets kamp mot pressefriheten nådd sitt høydepunkt, sier partiets formann Viktor Szigetvari.

Ungarns medielandskap har forandret seg mye de siste årene. Mange publikasjoner samt radio- og TV-stasjoner har havnet under kontroll av Orbans innerste sirkel og har deretter valgt en retning som er merkbar pro-regjering.

Powered by Labrador CMS