På Cafe La Poste i Perpignan møter VGs bildesjefer Gøran Bohlin og Espen Rasmussen fotografer og bransjefolk fra hele verden. Foto: Andrea Gjestvang

VG-prosjekt vises på verdens største fotofestival i Perpignan

PERPIGNAN (Journalisten): Norske fotografer og bildesjefer har inntatt fotofestivalen Visa Pour L’Image i Perpignan.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over seks år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

«I disse turbulente tider trenger vi fotojournalister mer enn noen gang, og de spiller en viktig rolle. Vi behøver dere, så vær så snill å ikke svikt oss», skriver Jean-Francois Leroy, direktør for fotofestivalen Visa Pour L’Image i årets program. For 29.gang samles fotografer, bildesjefer og bransjefolk fra hele verden til en ukes festival i den franske byen Perpignan. 

Noen av dem som ikke svikter festivalen, er VGs bildesjefer. VG har lang tradisjon med å reise til Perpignan. I år er det bildesjefgruppa som er på plass. De skal oppsummere året som har gått, legge nye planer og bli enda mer sammensveiset. Turen er viktig, både faglig og sosialt. 

– Jeg håper å få inspirasjon, og kanskje finne noen reportasjer vi kan trykke i VG. Og så møter vi kollegaer og prater bilder, sier Gøran Bohlin. Han er nysgjerrig på å se om Perpignan har utviklet seg når det kommer til fotojournalistikk. 

– På mange måter er Perpignan konservativ, men festivalen er absolutt relevant. Det er kanskje ikke stedet hvor fotojournalistikken utvikles og man oppdager nye ting. Men det er et viktig møtested, mener Espen Rasmussen.

I løpet av oppholdet skal Bohlin og Rasmussen ha møter med byråer, frilansfotografer og andre samarbeidspartnere. Festivalen er et godt sted å knytte kontakter med frilansere som bor og jobber på steder der VG ikke har fotografer.

Visa Pour L’Image

• Årlig fotofestival i Perpignan i sør-Frankrike med utstillinger, utendørs bildeshow, debatter og portfoliovisninger


– Alle fotoheltene man har hatt er innom Perpignan. På Cafe La Poste kan man møte dem og prate om bilder. Da er det lettere å kontakte dem senere i forbindelse med reportasjekjøp og oppdrag, sier Bohlin.

I kveld skal Rasmussens og Ronny Bergs store VG-spadeprosjekt «Det hvite raseriet», vises på utendørs kveldsvisning i amfiteateret Campo Santo i gamlebyen. Det er tredje gang VG-fotografen er med på kveldsvisning her.

– Det er fantastisk at VG satser så tungt på prosjekter og gir fotografer mulighet til å jobbe med historier over lang tid. For meg er det inspirerende at prosjektet vises her i Perpignan, sier Rasmussen. 

 

Powered by Labrador CMS