Fra video-overføringen av PFUs møte 31. mars. Foto: Espen Moe
Fra video-overføringen av PFUs møte 31. mars. Foto: Espen Moe

Omegapiller i Pressens Faglige Utvalg

Krigen mellom NRKs forbrukerinspektører og helsekostfirmaet VitaeLab under lupen i Pressens Faglige Utvalg.

Publisert Sist oppdatert

Fra ca. klokka 10.15 kan du se PFUs behandling av klager mot disse redaksjonene her.

Omegapiller

NRK: VitaeLab AS klager på to innslag i Forbrukerinspektørene om helsekosttilskuddet VitaePro, samt tilhørende forhåndsomtale. Klageren mener NRKs program var «usaklig, tendensiøst og ubalansert», og at det inneholdt «feilaktige og usaklige påstander». FBI skal dessuten bevisst ha unnlatt å intervjue kilder som skal ha hatt et positivt syn på VitaePro. I tillegg mener klageren NRK ikke «i tilstrekkelig grad klargjorde premissene for intervju med firmaets daglige leder».

Saken fikk et etterspill da nettstedet forskning.no ville vurdere holdbarheten i VitaeLabs dokumentasjon, og ble møtt av pågående mediehåndtering.

Kommunale goder

Varingen: Tidligere Nittedal-ordfører Tom Christophersen har klaget lokalavisa Varingen inn for PFU på grunn av et førstesideoppslag og påfølgende reportasjer om utbetaling av kommunale ekstragodtgjørelser til ham. Christophersen mener blant annet Varingen ikke har gitt ham mulighet til mulighet til reell samtidig imøtegåelse.

Fiskefôr

TV 2: Fôrprodusenten EWOS har klaget TV 2 inn for PFU for Dokument 2-reportasje «Rovdrift». Denne handler om fangst av villfisk utenfor Norges og andre lands kyster for å produsere fôr til oppdrettslaks. Klageren mener TV 2 har kommet med en «helt usedvanlig ensidig framstilling av lakseoppdrettsnæringen».

Smekk til mekler

Dagens Næringsliv: Poppe & Co Eiendomsmegling AS har klaget på en artikkel i Dagens Næringsliv i januar 2009. Artikkelen handlet om konflikter knyttet til megleroppgjør i forbindelse med salg av boenheter i et leilighetskompleks i Kvitfjell i Ringebu kommune. Klagen gjelder påstander om lovbrudd, ubalansert fremstilling, manglende saklighet, uvilje til å rette opp feil og manglende mulighet til samtidig imøtegåelse.

Powered by Labrador CMS