Bergensmediene flytter sammen

Mediebyen blir en realitet.

Publisert Sist oppdatert

På en pressekonferanse klokken tolv torsdag vil NRK, TV 2, Bergens Tidende, Bergensavisen, Vizrt og Universitetet i Bergen presentere planene for samlokalisering. Samtidig blir det offentliggjort hvilken eiendom mediebedriftene har valgt.

 Arbeidet med en medieklynge begynte i 2011. I fjor ble aktuelle eiendommer redusert fra fire til to, og de seks aktørene brukte sommeren på å arbeide fram kravlister for bygget. Eiendomsaktørene presenterte sine tilbud i fjor høst.

 Marineholmen eller DNB

Styret i Egmont som eier TV 2 og styret i NRK bestemte seg denne uken for å gå for en medieklynge i Bergen. I pressemeldingen som er sendt ut skriver aktørene:

 “Visjonen bak Media City Bergen er å skape et internasjonalt ledende miljø for innovasjon og kunnskapsutvikling innenfor mediefeltet gjennom å koble ulike medie-, teknologi-, utdannings- og forskningsmiljøer.”

 Det er medieutdanningen ved Universitetet i Bergen som skal samlokaliseres med mediebedriftene og mediegrafikkselskapet Vizrt.

 Både Bergensavisens og TV 2s leieavtaler går ut i 2015. TV 2 er spesielt interessert i å finne en ny beliggenhet, siden det ikke er mulig å bygge ut mer i de tre lokalene de leier i på Nøstet.

 Valget står mellom GC Riebers eiendom Marineholmen like vest for Store Lungegårdsvann, og Entra Eiendoms Lars Hilles gate 30 nordvest for Store Lungegårdsvann. Sistnevnte er kjent som DNB-bygget.

 Sjefredaktørene fra TV 2, Bergens Tidende og Bergensavisen, direktør Grete Gynnild-Johnsen i distriktsrevisjonen til NRK, rektor Sigurd Grønmo ved Universitetet i Bergen og president NEMEA Fredrik Gunnestad i Vizrt vil alle være tilstede på pressekonferansen.

Powered by Labrador CMS