Sikkerhetspolitiet ransaket kontoret til eieren av det russiske mediekonsernet RBC, angivelig som følge av avsløringene knyttet til de såkalte Panama-papirene.
Sikkerhetspolitiet ransaket kontoret til eieren av det russiske mediekonsernet RBC, angivelig som følge av avsløringene knyttet til de såkalte Panama-papirene.

Russisk redaktør tar pause etter Panama-avsløringer

Redaksjonen hun leder avslørte hvordan flere personer i kretsen rundt president Vladimir Putin har store verdier i skatteparadis.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over fem år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Sjefredaktøren i det russiske mediekonsernet RBC, som sto bak avsløringene, har funnet det best å ta pause fra jobben. RBC opplyser i en kunngjøring at sjefredaktør Elizaveta Osetinskaja tar en fire måneder lang pause for å studere ved Stanford-universitetet i USA.

Osetinskaja opplyste tidligere i år at hun ville ta pause fra september, men har av ukjente årsaker framskyndet denne og forlater jobben i løpet av de neste ukene.

I forrige uke ransaket den russiske sikkerhetstjenesten kontoret til mediemagnaten Mikhail Prokhorov som eier RBC, angivelig delvis som følge av avsløringene knyttet til de såkalte Panama-papirene.

Russiske myndighetene nekter for at det lå politiske motiver bak ransakingen, som begrunnes med undersøkelser knyttet til en bank som et av Prokhorovs selskap nylig gikk inn og reddet.

RBC eier både en 24-timers tv-kanal i Russland og en rekke aviser, nettaviser og tidsskrifter.

Avisen RBC har blant annet skrevet mye om Putins svigersønn de siste månedene, og den var også først ute med å navngi ledende russere som har store verdier i utenlandske skatteparadis.

Powered by Labrador CMS