Russlands president Vladimir Putin slipper nå å bli parodiert av en rekke stengte Twitter-kontoer. Foto: Presidential Press and Information Office
Russlands president Vladimir Putin slipper nå å bli parodiert av en rekke stengte Twitter-kontoer. Foto: Presidential Press and Information Office

Putin-parodier stengt av Twitter

Sinte følgere reagerer og beskylder mikrobloggtjenesten for sensur.

Publisert Sist oppdatert
Minst fem populære Twitter-kontoer som parodierer Russlands president Vladimir Putin, er stengt siden begynnelsen av uka. Parodikontoer på Twitter har vært et fast innslag siden tjenesten ble lansert. En av de mest kjente parodierer britenes dronning Elizabeth, og også kong Harald er behørig parodiert i enTwitter-konto som Odd-Magnus Williamson står bak. Norske politikere får gjennomgå, statsminister Erna Solberg har minst to.

Den mest populære av kontoene som nå er sperret, var @DarthPutinKGB, melder britiske Telegraph. Den var ikke lenger å finne fra tirsdag ettermiddag, og Twitter-brukerne fikk bare opp en kort melding om at kontoen var stengt. Kontoen har vært aktiv siden 2013.

Twitter vil ikke kommentere saken, men henviser til sine retningslinjer for parodikontoer. Twitter-brukere spekulerer i om en klagekampanje fra Kreml-vennlige nettaktivister ligger bak, skriver avisen.

Flere andre Twitter-kontoer med parodier på russiske offentlige personer og instanser er også sperret. En konto med en parodi på Russlands utenriksminister Sergeij Lavrov ble sperret, men er siden blitt åpnet igjen.

Radio Free Europe offentliggjorde en liste over høydepunktene fra @DarthPutinKGB i protest mot stengningen. Blant dem er meldinger som: «Ikke tro på noe Kreml ikke først nekter for» og «Russland har kuttet forsvarsbudsjettet – men angrepsbudsjettet er uendret.

Powered by Labrador CMS