– Dette blir topp

Rupert Murdoch spår papiravisenes død innen 20 år.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Verdens kanskje mektigste medieeier, Rupert Murdoch, overtok for to år siden The Wall Street Journal. Han hadde sånn tro på papiravisen at han valgte å kjøpe eierselskapet Dow Jones til langt over børskurs. I dag synes ikke troen på papiravisene å være like sterk. Til tross for at Murdoch eier to tredeler av det nasjonale opplaget i Australia og en tredel av opplaget i England.

– Ingen fagforeninger

Under Goldman Sachs’ årlige mediekonferanse tirsdag, sa Murdoch at det vil ta rundt 20 år for elektroniske leseplater å erstatte papiravisene. Ifølge Financial Times erklærte Murdoch at han ser for seg dagen da folk kjøper avisene sine på portable leseplater fram for «knuste trær».

– Da kommer vi ikke til å ha papir, ingen trykkerier, ingen fagforeninger. Det kommer til å bli topp, sa Murdoch.

News Corporations største eier og styreleder har i år vært aktivt på banen for å skape inntektsstrømmer ved siden av reklame på nett. Wall Street Journal er blant mediene som har fått til betaling for innhold. Nå tar avisa tak i dem som bruker mobiltelefonen til å lese det samme innholdet. Abonnenter kan få kjøpe WSJ for én dollar i uka, mens de som ikke abonnerer på avisa må ut med to dollar.

Selv om han har troen på at leseplater kan erstatte papiret, er Murdoch svært lite fornøyd med Amazons Kindle. Han mener Amazon deler for lite av inntektsstrømmen med innholdsprodusentene.

Powered by Labrador CMS