Livet som avisjournalist blir aldri igjen det samme etter at Frode Buanes begynte med sminke på jobb. Foto: Ove Sjøstrøm
Livet som avisjournalist blir aldri igjen det samme etter at Frode Buanes begynte med sminke på jobb. Foto: Ove Sjøstrøm

En gang var bladfyker lurvete, men etter å vært på TV vet ikke Frode Buanes om han klarer å leve uten sminke

Kommentar: Frode Buanes’ journalistliv ble et annet da BT begynte med direkte tv-sendinger.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over sju år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Kommentaren er først publisert i Bergens Tidende. Gjengitt med tillatelse fra artikkelforfatter.

Tidligere kunne man peke ut en avisjournalist på hundre meters avstand. Han var den som midt blant dresskledde politikere og næringslivstopper gikk i conversesko, slitt T-skjorte og med rufsete hår.

Avisjournalisten kunne iblant møte på TV-folkene ute på jobb. TV-folkene har alltid trodd at de er bedre enn oss. Med speil og kam på innerlommen og blazer utenpå skjorten, stirret de overbærende bort på oss forsofne avisfolk. Samtidig var det godt å føle på hatet tilbake. Vi visste nemlig at det er mer makt i en penn enn i sminkepudder.

Jeg følte meg
som en dass

Nå har de to verdenene kollidert. BT lager også TV, og vi leker definitivt ikke! Før vi nylig hadde lange direktesendinger i anledning lokalvalget, var jeg blant dem som ble sendt på sminkekurs. Ja, du leste rett. Ettersom det blir litt råflott å ansette sminkører, fikk jeg en femstegs oppskrift for hvordan jeg skulle legge på concealer, foundation, pudder, contouring og selvsagt øyebrynsgelé.

Det ble etter hvert skremmende kjekt og naturlig å male trynet før jeg skulle i TV-studioet vårt. Kjæresten min uttrykte for øvrig økende bekymring for min nye fagkunnskap.

Dagen etter én av disse TV-sendingene skulle jeg tidlig på jobb. Jeg sto i heisen og så skyggene under øynene mine. Tilbake i hverdagen som avisjournalist hadde jeg ikke lenger noen unnskyldning for å sminke meg. Jeg følte meg som en dass.

Powered by Labrador CMS