Wikipedia.de ute igjen

Den tyske Wikipedia-adressen fungerer igjen etter å ha vært sperret i to døgn.

Publisert Sist oppdatert

Den tyske politikeren Lutz Heilmann likte ikke at det ble lagt ut biografiske data om ham på nettleksikonet Wikipedia, som viste at han hadde vært medarbeider for det østtyske etterretningspolitiet Stasi. I forrige uke fikk han medhold i tingretten i Lübeck og fikk en midlertidig forføyning om å stenge wikipedia.de.

Forvirring om wikipedia.de

Lite har politikeren skjønt av hvordan dette nettstedet fungerer, i likhet med denne signatur og betydelige deler av tysk presse som skrev om saken, for wikipedia.de er kun et såkalt «speil» som kobler videre til den egentlige adressen wikipedia.org. Der finnes sider til ulike språk, deriblant tysk.

Verdensberømt

Heilmann kan heller ikke ha forstått at en slik rettslig aksjon mot et nettsted umiddelbart ville bli vel kjent. Faktisk er politikeren Lutz Heilmann, som hittil neppe har vært kjent utenfor Tyskland, i ferd med å bli verdensberømt, i alle fall på nettet.

Saken har vakt enorm oppmerksomhet og har ført til rekordartet pengestøtte til Wikipedia.

Nå har Lutz Heilmann ifølge SpiegelOnline trukket den eneste naturlige konsekvens av saken, nemlig å trekke det hele. Nettspeilet wikipedia.de fungerer igjen, og folk kan fritt søke etter informasjon om politikeren fra det venstresosialistiske partiet Die Linke, som hadde en fortid i Stasi.

Powered by Labrador CMS