NRK mot toppen

Forbi Dagbladet og på nettpallen i forrige uke.

Publisert Sist oppdatert

En kjapp gjennomgang av topplisten til TNS Gallup forteller to enkle ting; NRK har de siste fem ukene vært landets nest største redaksjonelle nettsted, og det var i uke 27 landets tredje største nettsted etter VG Nett og MSN.

– Redaksjonssjef Erik Bolstad, blir dere yr i hodet av slikt i NRK?

– He-he, vel trafikken på yr.no er jo veldig bra, vi passerte tre millioner unike brukere i forrige uke, sier Bolstad som er redaksjonssjef i nye medier. NRK (nrk.no, yr.no og de andre nettstedene) hadde til sammen over fire millioner unike brukere i forrige uke.

Svenskeløft

Bolstad forteller at yr.no hadde over tre millioner unike brukere i forrige uke. Dette er inkludert en million svensker. Det gjør NRK.no med alle undertjenester også

– Det tror jeg er det høyeste tallet vi noen gang har hatt. Det som er veldig hyggelig er at NRK.no, også uten yr.no, er forbløffende stabilt. Vi har knapt hatt nedgang i sommer, forklarer han.

NRK.nos tjenester uten yr.no, ut.no og de andre selvstendige tjenestene ligger på rundt halvannen million unike brukere i uken. Bolstad konstaterer at også antall sidevisninger har økt gjennom de siste tolv månedene og begynner å nærme seg hyggelige tall. Nå forventer han at den sterke trafikken gjennom sommeren også vil løfte nettstedet inn i høsten.

– Det pleier alltid å føre til en ny vekst på høsten. Vi har steget jevnt i flere år, og i fjor hadde vi det samme med ganske god trafikk på sommeren med ny vekst på høsten.

Kjempebra

Kanalsjef på nett i Dagbladet, Jon Reidar Hammerfjeld, Gratulerer NRK med det han karakteriserer som en kjempebra værtjeneste i YR og en veldig god barnetjeneste i NRK Super.

– Men vårt hovedfokus er nyheter, og vi har aldri vokst så mye som nå. I tillegg har vi siste året bygd opp tjenesten Se.no som vokser i rekordfart. Det er nå vår største tjeneste ved siden av 123spill, sier Hammerfjeld.

Han viser til TNS’ forsideliste hvor Dagbladet hver dag er mer enn fire ganger så stor som NRK, og mener at NRK med landets desidert største redaksjon burde for lengst ha fått opp trafikken.

Velkommen

NRK er landets desidert største redaksjon go da er det på tide at de får opp trafikken.

– Vi ønsker dem velkomne og gratulerer dem med alle rekordene de setter.

Hammerfjeld forklarer at Dagbladet har gjennom det siste året hatt en rekordvekst, særlig på nyheter og ser ingen grunn til å stoppe opp nå. Halvannet år etter forrige redesign, blir forsiden fornyet i september.

Powered by Labrador CMS