Nasjonal Fronts leder Marine Le Pen. Foto: Flickr.com/Creative Commons/Global Panorama
Nasjonal Fronts leder Marine Le Pen. Foto: Flickr.com/Creative Commons/Global Panorama

Spaltist fikk sparken for sin støtte til Marine Le Pen

Trond Andresen ved NTNU er uønsket som spaltist i Klassekampen etter at han ga uttrykk for sin støtte til lederen for Nasjonal Front.

Publisert Sist oppdatert
Andresen skrev på side 2 mandag at han, dersom han hadde vært fransk, heller ville stemt på Nasjonal fronts leder enn republikaneren François Fillon i andre valgomgang i neste års presidentvalg.
 
Senere samme dag sendte Klassekampens redaktør Bjørgulv Braanen en epost til spaltisten med beskjed om at han ikke lenger var ønsket som fast bidragsyter i avisen, skriver Aftenposten.
 
– Avisen fikk teksten torsdag i forrige uke. Da fikk jeg beskjed av en redaksjonssekretær om at innspillet var «friskt». De hadde god tid på seg til å be meg endre innholdet. Jeg kunne godt diskutert en reformulering, sier Andresen, som har lang fartstid som politiker i RV, AKP (ml) og Rødt, samt som debattant på venstresiden. Til daglig er han amanuensis i kybernetikk ved NTNU.
 
– Spalten på side 2 er et uttrykk for hva Klassekampen står for i bred forstand. Å gi støtte til Le Pen ligger utenfor dette. Det er bakgrunnen for at jeg tar ham ut av denne turnusen. Andresen er velkommen til å skrive andre steder i avisen, sier Braanen, som tar selvkritikk på at teksten ikke ble stanset før den kom på trykk.
 
Andresen sier på sin side at han er ferdig med avisen.