Det blir ikke så mange gamle kameraer i F32.nos dekning. Foto: Nicolas Alejandro/Creative Commons

Journalisten trapper opp foto=dekningen

Vi inngår samarbeid med f32.no om stoffutveksling.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over åtte år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Fra i dag og i første omgang fram til nyttår vil Journalisten publisere innhold fra fotonettstedet f32.no. Det betyr at leserne får et mer skjerpet fotostoff enn vi kan levere alene. Samtidig blir det langt flere nyheter og tester av fotoutstyr. 

– Dette er et samarbeid vi gleder oss veldig over. Nå vil Journalistens lesere få godt faglig innhold om fotografi, noe vi ikke har hatt på en stund, sier Martin Huseby Jensen i Journalisten.

Journalisten har en stund drøftet hvordan vi skal få best mulig innhold på fagområdet. Stoffutvekslingsavtalen med f32.no skal hjelpe oss å løfte fotofeltet. Nettstedet produserer mye innhold som er relevant for alle som er opptatt av faget. Være seg faglige tips om hvordan du tar bedre bilder, hvilke opphavsrettigheter som gjelder rundt fotografiet, eller rene brukertester av utstyr.

Samarbeidet med f32.no, som vi håper vil strekke seg lenger enn bare ut året, er et ledd i vår redaksjonelle tilnærming på det fotofaglige. Vi ønsker å ha flere artikler som tar for seg arbeidsforholdene til pressefotografer og arbeidene deres. 

– Med denne avtalen vil vi nå et publikum som kanskje ikke har vært klar over oss før, men som faktisk er midt i vår målgruppe, sier f32.nos sjefredaktør Are Thunes Samsonsen.

Dugnad

Han er opptatt av at journalister er historiefortellere, og i en mediehverdag som vi nå er inne i, er behovet for å være multimediale klart større enn før. De får med andre ord et stadig økende behov for å benytte foto og film i sitt yrke, og med det er det nok mange som også får økt interesse for fotografering i tillegg. Det håper vi at vi kan hjelpe dem med.

Are Thunes Samsonsen. Foto: f32.no

Det er ett år siden nettstedet ble lansert av Samsonsen sammen med Paal Harald Mork-Knutsen og Eivind Hauger. Noen måneder senere fikk de med seg Toralf Sandaker på laget. 

– Vi tjener ikke en krone på f32.no. Snarere tvert imot, vi spleiser på å dekke løpende utgifter. Vi driver med dette fordi det er gøy, og fordi vi ser at det er behov for oss. Motivasjonen er å bidra til et levende og aktivt fotomiljø i Norge, og så godt vi kan hjelpe til med å skape interesse for og kunnskap om foto. Både når det gjelder teknikk og utstyr, samt komposisjon, bildekritikk og bruk av fotografi som medium, for å nevne noe.

f32.no har fremtidsplaner de mener bør være interessante for både journalister og andre lesere med en interesse for fotografi og kommunikasjon. Ett eksempel er det nyetablerte diskusjonsforumet, et annet er oppslagsverket for fototermer som finnes på FotoABC.no. Sistnevnte er ennå ikke ferdig, men vil med tiden få over 600 definisjoner av og hjelpetekster til ulike termer og faguttrykk innen foto.

Har du forslag til hvordan vi bør dekke foto? Send epost til journalisten[at]journalisten.no!

Powered by Labrador CMS