Når man har navigert seg fram til VG SecureDrop ser portalen slik ut. Illustrasjon: Skjermdump fra VG Nett

VG med kryptert tipsportal

Har lansert en sikker plattform for varslere som ønsker å overlevere konfidensielle dokumenter og tips til mediehusets journalister.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over åtte år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Løsningen - SecureDrop - er regnet som den sikreste varslerportalen på markedet, skriver VG i sin presentasjon av den nye portalen.

Den krypterte VG-portalen kan du se her: VG SecureDrop

– For medier er det viktig å legge til rette for at personer som har opplysninger som bør eksponeres i det offentlige rom, kan overlate opplysningene til mediene med trygghet om at identiteten ikke eksponeres, sier ansvarlig redaktør i VG, Torry Pedersen.

Løsningen benytter seg av Tor-nettverket slik at personer med konfidensiell informasjon kan kommunisere kryptert og anonymt med VGs journalister.

Ifølge VG benyttes SecureDrop også av anerkjente internasjonale medier som The Guardian, The Washington Post og The Intercept.

Aftenposten etablerte en varslerportal i kjølvannet av Wikileaks-sakene i 2010. Etter Snowden-lekkasjene viste det seg at den ikke lenger var sikker nok etter dagens krav. Aftenposten lukket derfor tjenesten, i påvente av at en ny og atskillig sikrere løsning for trygg deling av sensitive tips kommer på plass.

I mellomtiden har eventuelle varslere hatt muligheten til å sende kryptert e-post til adressen varsle@aftenposten.no. Det er imidlertid en noe komplisert affære, ved bruk av PGP-nøkkel. Les mer om Aftenpostens tilbud til varslere her.

Powered by Labrador CMS