Petter Uteligger. Foto: TV 2

«Petter Uteligger» skal hjelpe folk på gata

Har registrert stiftelse og skutt inn de første pengene.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over sju år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

På det meste fulgte 759.000 seere serien «Petter uteligger» om Petter Nyquist som bodde 52 dager på gata i Oslo.

Tidligere i år fikk Nyquist Brosteinprisen av Kirkens Bymisjon, og neste uke kan han vinne opptil fire Gullruten-priser etter å ha blitt nominert i de fire kategoriene «beste dokumentarserie», «årets deltaker», «beste nye programserie» og «årets nyskaping».

I forkant av Gullruten-utdelingen skal Nyquist og programskaper og produsent Vidar Nordli-Mathisen fra Teddy TV under Nordiske Mediedager fortelle om produksjonen og hvordan idéen oppstod.

Skal hjelpe vanskeligstilte

Men arbeidet som «Petter Uteligger» stopper ikke der. I mars ble Stiftelsen Petter Uteligger stiftet av Nyquist og lillestrømlingen Sverre Jacob Hollie. I forrige uke ble den registrert i Stiftelsesregisteret.

Ifølge vedtektene er stiftelsens formål å «drive omsorg gjennom sosiale og kulturelle tiltak for vanskeligstilte personer som på grunn av rus eller andre forhold har problemer med å mestre dagligliv og arbeidsliv.»

Stiftelsen skal gi økonomisk støtte og finansiere ulike arrangementer, utflukter og andre sosiale tiltak, samt gjøre innkjøp av eller yte økonomisk støtte til varige anskaffelser innenfor formålet, i tråd med vedtektene.

Stiftelsens grunnkapital er på 100.000 kroner som ifølge vedtektene er gitt som gave av oppretterne.

Lanseres i sommer

Petter Nyquist er ordknapp og sier han ikke ønsker å gå ut med mer informasjon om stiftelsen ennå.

– Jeg har ikke lyst til å gå ut med mer informasjon ennå fordi det er en del ting som ikke er klart ennå. Stiftelsen skal gagne de på gata og skape lyspunkter for folk på gata, sier Nyquist til Journalisten. Han jobber også med å hente inn flere penger til stiftelsen.

Stiftelsen skal lanseres senere i sommer.

Powered by Labrador CMS