Joachim "Noobwork" Haraldsen og Niklas Baarli leder den 12 timer lange sendingen på TV. Foto: Hans Otto Bordvik og Erlend Lånke Solbu/NRK

NRK med verdens første tv-event i digital spillverden

700 barn og voksne fra hele landet skal bygge Norge i dataspillet Minecraft.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over sju år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Den 12 timer lange direktesendingen går førstkommende lørdag, 25. juni, på NRK Super.

– NRK Super ønsker å skape innhold og gode medieopplevelser for og med alle barn og unge i Norge. Nå er turen kommet til de som elsker å bygge i Minecraft, og de som er nysgjerrige på hvordan spillverden fungerer. Minecraft er det største spillet i målgruppen vår, som er barn og ungdommer i alderen 6-15 år, sier Hildri Gulliksen, programredaktør i NRK Super, i en pressemelding fra NRK.

Erna er med

Representanter fra hvert av landets 19 fylker får sine egne områder som skal fylles med byggverk som representerer dem. I Bergen skal statsminister og spillentusiast Erna Solberg legge første byggekloss av Bryggen. Hele byggeprosessen sendes direkte, minutt for minutt, på NRK Super og på FlippKlipp Studios livestream (Youtube/nrksuper.no) fra kl. 12.00.

– Målet med prosjektet er å skape en stor, felles kreativ lekeplass i Norge samt å løfte og feire spillkulturen. Den er litt mystisk og hemmelig for mange voksne. Det er det ingen grunn til! Spill er for alle, og det er både utviklende og moro, sier Hildri Gulliksen.

Kjente artister

Gjennom hele sendingen dukker flere kjente navn og artister opp, både som seg selv i studio og med sine avatarer i Minecraft-universet. Freddy Kalas, Morgan Sulele, Stein Torleif Bjella, Bare Egil og General Chesz opptrer på scenen. Dessuten kommer kulturminister Linda C. Hofstad Helleland sammen med sine to sønner Bernhard (10) og Konrad (8).

Sendingen på Youtube ledes av FlippKlipps egen programleder Henrik “Huginn” Hildre og Stian Sandø fra Newton.

Tv-sendingen ledes av Niklas Baarli fra NRK P3 og Joachim “Noobwork” Haraldsen. De får besøk av blant andre arkitekt i Snøhetta, Anne Cecilie Haug. Hun skal evaluere flere av byggverkene til barna og se etter tegn til arkitektoniske kvaliteter og skaperkraft, heter det i presemeldingen.

Powered by Labrador CMS