Frank Gander blir kommunikasjonsdirektør i Direktoratet for e-helse. (Foto: NRK)

Frank Gander slutter som nettsjef i NRK

Går over i ny toppjobb og blir sentral i arbeidet med å digitalisere helse-Norge.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over sju år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Frank Gander (47) er ansatt som kommunikasjonsdirektør i Direktoratet for e-helse. Han blir stående i jobben som nettsjef i NRK fram til juletider.

​Etter sju år i NRKs mediedivisjon - som frontredaktør, konstituert sjef for nye medier og nettsjef - forlater Gander NRK og Marienlyst til fordel for det nyopprettede Direktoratet for e-helse. Der går han inn i toppledergruppen.

Dette ble kjent gjennom NRKs intranett onsdag.

– Jeg er på et sted i livet hvor jeg tenkte over om jeg skulle gjøre noe annet, etter 30 år i mediebransjen. Jobben i det nye direktoratet er en unik og spennende mulighet som dukket opp. Jeg skal jobbe med både oppdrag, organisasjon og kultur i direktoratet, sier Gander til Journalisten.

– Hvordan dukket denne muligheten opp?

– Den dukket opp i løpet av sommeren. Noen tipset meg og så hadde vi en dialog som gikk over i en prosess.

Startet i lokalavis

Gander startet sin mediekarriere som 17 år gammel frilanser i Øvre Smaalenene i Askim midt på 80-tallet. Han fikk sin første faste jobb i Nordlands Framtid i Bodø i 1993. Der var han til 1996, da ferden gikk tilbake til Øvre Smaalene - via noen korte vikaropphold i VG - som redaksjonssjef og nyhetsredaktør. I 1998 ble Gander ansatt i VG som journalist og senere nyhetsleder. Deretter ble det jobb som nettredaktør i Aftenposten i 2005. I 2009 ble han ansatt i NRK.

– Hvordan tror det vil oppleves å skifte bransje etter så mange år som journalist og redaksjonell leder?

– Det føles skummelt, men samtidig utrolig spennende. Jeg tror at direktoratet har valgt meg fordi jeg kan mye om lederskap, både stragisk og gjennom operativt arbeid mot målgrupper. Jeg kan mye om digtalisering og historieforetelling.

Viktige oppdrag

Gander legger til at han opplever å gå fra et viktig samfunnsoppdrag til et annet. Det nye direktoratet blir sentralt i arbeidet med å digitalisere helse-Norge.

– Jeg kan identifisere meg med arbeidet med å digtalisere det norske helsevesenet. Visjonen er én pasient, én journal. Vi skal knytte sammen hele helse-Norge i et system som gavner både pasienter og helsepersonellet.

Digitalisering har også vært stikkordet for den jobben Gander har gjort i NRK. Han ble hentet inn til NRK som frontredaktør i 2009 for å videreutvikle og operasjonalisere den nye nettstrategien, etablere frontdesken og jobbe med profil, innholdskvalitet og arbeidsflyt, går det fram av meldingen på NRKs intranett. 

I rollen som nettsjef har han jobbet bredt med resten av divisjonsledelsen  i Mediedivisjonen  - og med innholdsmiljøene - for å tydeliggjøre ambisjoner og gjøre strategiske og operative veivalg for NRK på nett, mobil og sosiale medier.

– Betydelig bidragsyter

– Frank har gjort en kjempejobb for NRK i de årene han har vært her. Han har vært en betydelig bidragsyter til at NRK har profesjonalisert arbeidet på digitale plattformer og i dag har attraktive tjenester på mobil og nett, sier mediedirektør Øyvind Lund i internmeldingen. 

– NRK har vært - og er - et fantastisk spennende hus å arbeide i, med dyktige, kreative og varme kolleger. Det er disse menneskene og kompetansen de besitter, som jeg kommer til å savne aller mest den dagen jeg leverer inn adgangskortet og forlater NRK, sier Gander i omtalen på NRKs intranett.

Powered by Labrador CMS